V Prahe sa konali bilaterálne konzultácie rezortov diplomacie SR a ČR o štátnej a zahraničnej službe

NETKY.SK • 20 Apríl 2024, 09:15 • 2 min
V Prahe sa konali bilaterálne konzultácie rezortov diplomacie SR a ČR o štátnej a zahraničnej službe

Zástupcovia rezortov diskutovali predovšetkým o dobrej praxi v oblasti riadenia ľudských zdrojov.

slovakia

left justify in out

Generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVEZ SR) Miroslava Vozáryová absolvovala vo štvrtok, pracovnú návštevu Prahy. V Černínskom paláci rokovala s českým partnerom, štátny tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí Českej republiky Radkom Rubešom

Bilaterálne konzultácie potvrdili, že výmena informácií, vzájomná spolupráca, inšpirácia a zdieľanie skúseností medzi rezortmi diplomacie Slovenska a Česka majú veľký význam aj v „nepolitických“ témach. Medzi také patrí najmä praktické fungovanie oboch ministerstiev, ale tiež aktuálne zmeny a plány v oblasti štátnej či zahraničnej služby.

Zdieľali tiež skúsenosti z tvorby profesionálnej diplomatickej služby, ale reč bola aj o finančných či prevádzkových otázkach. Jednou z tém, na ktorej osobitne záleží obom rezortom, je zvyšovanie počtu pracovníčok a pracovníkov v inštitúciách Európskej únie (EÚ), Severoatlantickej aliancie (NATO) či ďalších medzinárodných organizáciách. Odborníci a odborníčky z oboch ministerstiev však hovorili aj o tom, ako lepšie reagovať na zmeny v medzinárodnom prostredí, ktoré prinášajú nové výzvy aj pre fungovanie našej diplomacie.

Po skončení konzultácií generálna tajomníčka MZVEZ SR M. Vozáryová spolu s ďalšími kolegyňami a kolegami zavítala aj na návštevu slovenského veľvyslanectva v Prahe, kde sa stretla s pracovníkmi a pracovníčkami ambasády.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR (www.mzv.sk), Foto: Generálna tajomníčka služobného úradu MZVEZ SR M. Vozáryová rokovala s českým štátnym tajomníkom MZV ČR R. Rubešom. (MZV ČR, ZÚ)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies