Hľadaného Karola M. sa podarilo nájsť vďaka výmene ľudí v polícii

NETKY.SK • 29 Október 2010, 07:27 • 2 min
Hľadaného Karola M. sa podarilo nájsť vďaka výmene ľudí v polícii

Hľadaného Karola M. sa podarilo nájsť vďaka výmene ľudí v polícii

slovakia

left justify in out

img

Niekoľko rokov hľadaného Karola M. sa podarilo nájsť vďaka výmene kľúčových osôb v Policajnom zbore, najmä v Úrade boja proti organizovanej kriminalite. Povedal to dnes policajný prezident Jaroslav Spišiak.
"Bol zadržaný jeden z najhľadanejší a najnebezpečnejších predstaviteľom podsvetia," povedal Spišiak. Slovenskí policajti pri pátraní spolupracovali okrem poľských aj s českými a španielskymi. Karola M., ktorý je na bratislavskom súde obžalovaný z organizovania dvojnásobnej vraždy, podľa Spišiaka zadržala elitná poľská policajná jednotka v stredu 27. októbra vo večerných hodinách. V prenajatom dome, kde ho policajti zaistili, s ním boli jeho syn a družka. Vraj mal pri sebe asi 15 mobilných telefónov a niekoľko dokladov totožnosti. Karol M. by sa mal v súčasnosti nachádzať v poľskej cele. Vydávajúci proces na Slovensko by mal trvať približne mesiac.
V minulosti sa v médiách špekulovalo o tom, že Karol M. spolupracuje s políciou vo viacerých kauzách ako svedok. Spišiak dnes povedal, že o tom nič nevie a aj keď bol vo funkcii 1. viceprezidenta, Karol M. bola osoba, "ktorú bolo treba postaviť pred súd". "Ďalšie štyri roky neviem, čo sa dialo, nebol som aktérom diania polície," povedal Spišiak.
Prvé informácie o pohybe hľadaného Karola M. podľa Spišiaka hovorili, že sa nachádza na Slovensku. "Od takých informácii, že je na Slovensku, sme sa nakoniec dopracovali k Poľsku," povedal policajný prezident.
Karol M. je v súčasnosti obžalovaný na Okresnom súde Bratislava 1 za dvojnásobnú vraždu mladej ženy a chlapca z roku 2004 v Moste pri Bratislave. Údajne ju celú zorganizoval, zabijaci však urobili chybu a namiesto plánovanej obete, ktorou bol Juraj G., zavraždili jeho družku a syna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies