Premiér by považoval za dobré eliminovať kultúrne vojny na Slovensku

NETKY.SK • 12 Apríl 2022, 21:08 • 2 min
Premiér by považoval za dobré eliminovať kultúrne vojny na Slovensku

BRATISLAVA – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) by považoval za dobré eliminovať kultúrne vojny na Slovensku. Pomôcť podľa neho môže Úrad splnomocnenca vlády pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. TASR o tom informoval riaditeľ úradu Michal Považan.

slovakia

left justify in out

Na Úrade vlády SR sa v utorok pod vedením premiéra stretla splnomocnenkyňa vlády Anna Záborská (OĽaNO) aj so zástupcami rezortov. Cieľom mal byť začiatok spolupráce. „Ak by sa nám podarilo debatovať o podstate problémov a eliminovať kultúrne vojny na Slovensku, bude to veľká vec. Nielen Slovensko, ale aj celý svet je rozdelený. Pevne verím, že Slovensko môže byť aj v tomto určovateľom trendu. Úrad Anny Záborskej má v tom nezastupiteľnú úlohu,“ skonštatoval premiér. 

 

img

 

Doplnil, že cieľom má byť moderné Slovensko, ktoré si ctí základné univerzálne ľudské práva. „Mnohé z nich majú svoj pôvod práve v náboženskej slobode," poznamenal. Záborská hovorí o základe diskusií o slobode náboženstva a presvedčenia vo faktoch, a nie dojmoch. „A to aj v prípade, ak sa nám fakty nepáčia. To musí byť začiatok každej zmeny. Jednoducho ju musíme založiť na pravde,“ povedala.

 

Pomenovala projekty spolupráce s orgánmi verejnej správy a zdôraznila potrebu vzájomného rešpektu. Upozornila napríklad na šikanu v školách z dôvodu viery či presvedčenia. „Nenávisť a šikana sa, žiaľ, šíria nielen na školách. Mojím cieľom je prispieť k zmierneniu napätia a navráteniu sa ku kultivovanej a na pravde založenej debate,“ deklarovala.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka podpísala novelu vysokoškolského zákona



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies