Zbierka Slovenskej katolíckej charity pre školákov v núdzi štartuje už v júni

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 15:30 • 2 min
Zbierka Slovenskej katolíckej charity pre školákov v núdzi štartuje už v júni

Slovenská katolícka charita organizuje už 14. ročník Zbierky školských pomôcok a elektroniky. Rodinám zo sociálne slabšieho prostredia sa tak snaží pomôcť zabezpečiť časť pomôcok, ktoré ich deti nevyhnutne potrebujú do školy. Zbierka trvá od 1. júna do 15. septembra.

slovakia

left justify in out

Zbierka sa tradične spúšťa pred letnými prázdninami na Deň detí. Nevyužité písacie potreby, čisté zošity alebo zachovalú školskú tašku, ktorú rodičia plánujú v ďalšom školskom roku dieťaťu vymeniť, môžu priniesť na charitu na jedno zo 132 zberných miest. Ich zoznam nájdete na www.charita.sk

 

Priniesť môžete písacie potreby, zošity, papiere, rysovacie potreby, výtvarné pomôcky, školské tašky, peračníky, kalkulačky, elektroniku (notebook, tablet, príslušenstvo).

 

Súčasťou Zbierky školských pomôcok je aj finančná zbierka. Prispieť sa dá na číslo účtu SK37 0900 0000 0001 7687 5345 variabilný symbol 2211 alebo online

 

img

 

Vlani sa podarilo vyzbierať rekordných 60 000 pomôcok, ktoré boli prerozdelené medzi deti zo sociálne slabších rodín, ale putoval aj do rozličných zariadení ako napríklad do Centra Koburgovo v Trnave, do Detského charitného domova sv. Lujzy v Nitre, či zariadenia núdzového bývania v Rabši. Rozdelili sa aj medzi deti ukrajinských odídencov, ktorým charita vypomáha vo viacerých centrách podpory po celom Slovensku. 

 

17 000 eur, ktoré  sa vyzbierali vo finančnej zbierke následne pomohli stovkám detí napredovať vo vzdelávaní alebo ich záľubách. Vyzbierané finančné prostriedky boli použité na rôzne umelecké či športové krúžky, doučovanie, hudobné a športové pomôcky, ale aj na režijné náklady spojené s návštevou školy, napríklad na stravu či cestovanie. Slovenská katolícka charita pomáha aj s technickým zabezpečením v jej charitných zariadeniach, napríklad do jedného z nich zakúpili tlačiareň a kancelársky papier, ktoré deťom slúžia na prípravu úloh do školy.

 

Slovenská katolícka charita koordinuje Zbierku školských pomôcok každý rok cez svoje arci/diecézne a eparchiálne charity, ktoré poznajú konkrétne potreby ľudí v obciach či mestách z rôznych regiónov Slovenska. Za 13 rokov fungovania zbierky darovali Slováci deťom viac ako 210.000 školských pomôcok.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona