GreenWay získa investíciu do nabíjacej infraštruktúry vo výške 85 miliónov eur

NETKY.SK • 22 Február 2022, 13:32 • 2 min
GreenWay získa investíciu do nabíjacej infraštruktúry vo výške 85 miliónov eur

BRATISLAVA – Spoločnosť GreenWay, ktorá sa zaoberá nabíjacou infraštruktúrou, získa investíciu v hodnote 85 miliónov eur na rast a expanziu siete. Predstavitelia spoločnosti to oznámili v utorok na tlačovej konferencii s tým, že investícia prichádza v čase nutnosti moderných energetických riešení.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné infraštruktúrne investičné fondy Helios Energy Investments a Generation Capital poskytnú investície vo výške 85 miliónov eur na rast spoločnosti. K investícii sa pripojili aj existujúci akcionári Janom a Neulogy Ventures. Kapitál bude použitý na inštalovanie väčšieho počtu nabíjacích miest, rozšírenie siete a posilnenie technických a IT kapacít spoločnosti s cieľom ďalej zlepšovať služby zákazníkov a používateľov siete GreenWay. Spoločnosť to označila za najväčšiu známu investíciu do infraštruktúry nabíjania elektromobilov v regióne strednej a východnej Európy. Prichádza podľa nej v dobe, ktorá praje prechodu na elektromobily. Spoločnosť spolu s partnermi vidí v tomto regióne veľký potenciál.

 

img

 

„Táto investícia nám dáva pevný finančný základ v čase, keď sa trh s poskytovaním nabíjania začína konsolidovať. Ako nezávislý hráč budeme mať dobrú pozíciu, aby sme mohli pružne reagovať a využiť príležitosti, ktoré tieto zmeny prinášajú,“ skonštatoval spoluzakladateľ a predseda Predstavenstva GreenWay Holding Peter Badík. Značnú časť prostriedkov plánuje spoločnosť investovať do ďalšieho rozvoja tímu a rozšírenia nabíjacej siete.

 

Spoločnosť GreenWay je poskytovateľom služieb e-mobility, ktorý priamo obsluhuje vodičov elektrovozidiel formou ponuky členstva a nabíjania v sieti nabíjacích staníc GreenWay. Prevádzkuje tiež vlastnú sieť verejne prístupných nabíjacích staníc. Sieť spoločnosti GreenWay predstavuje 447 prevažne rýchlonabíjacích staníc. Tiež prevádzkuje nabíjaciu infraštruktúru pre významných partnerov či automobilky.

 

Možno vás zaujme: Mesto Trenčín zvýši bezpečnosť informačných systémov proti kybernetickým útokom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies