Policajti zdržali piatich demonštrantov z protivládneho protestu

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 14:09 • 2 min
Policajti zdržali piatich demonštrantov z protivládneho protestu

BUDAPEŠŤ – Piatich demonštrujúcich z protestu proti daňovým zmenám vlády maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý sa začal v pondelok ráno na Margitinom moste v Budapešti, zadržala polícia pre spáchanie priestupku.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na internetové vydanie týždenníka Magyar Hang. Demonštrácia mala oficiálne trvať do 09:00 h, avšak časť protestujúceho davu sa nerozišla, ale blokovala v centre mesta rušné dopravné križovatky. Skupina demonštrantov zostala na moste a viacerí prešli na Kossuthovo námestie pred budovu parlamentu.

 

     

Polícia krátko po 11:00 h vyzvala protestujúcich, aby sa rozišli a prestali blokovať vozovku i električkové koľajnice, pretože demonštrácia sa už skončila. Policajti odviedli piatich účastníkov demonštrácie po tom, čo odmietli výzvu, aby z vozovky prešli na chodník. Po policajnom zásahu obnovili dopravu na Margitinom moste v oboch smeroch.

 

      

Stovky protestujúcich obsadili v pondelok ráno jazdné pruhy budapeštianskeho Margitinho mosta, čím spôsobili dopravné zápchy. Účastnící demonštrácie protestovali proti úprave daňového zákona schváleného maďarským parlamentom minulý týždeň v utorok.

 

      

Maďarská verejnosť je pobúrená najmä novým rozhodnutím, ktoré znevýhodňuje slobodné povolania. Nízka daňová sadzba, ktorej sa osoby pracujúce na „voľnej nohe“ tešili 20 rokov, sa od 1. septembra tohto roka bude uplatňovať na menšiu skupinu ľudí.
      

 

Cieľom vlády je obmedziť možnosť paušálnych platieb z dôvodu zneužívania takejto dane. Orbán podľa tlačovej agentúry Reuters čelí najťažšej výzve od roku 2010 – inflácia dosiahla najvyššiu úroveň za posledné dve desaťročia, kurz forintu je rekordne nízky a fondy Európskej únie sú v neistote v dôsledku sporu o dodržiavanie demokratických noriem v Maďarsku.

 

Možno vás zaujme: Sulík a Heger mali rozsiahly rozhovor. SaS trvá na svojom stanovisku!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies