Mesto Trenčín zvýši bezpečnosť informačných systémov proti kybernetickým útokom

NETKY.SK • 22 Február 2022, 11:42 • 2 min
Mesto Trenčín zvýši bezpečnosť informačných systémov proti kybernetickým útokom

TRENČÍN – Vďaka úspešnému projektu zvýši trenčianska radnica kybernetickú bezpečnosť mesta. Pôjde o realizáciu opatrení na vyššiu mieru ochrany informačných systémov mesta voči potenciálnym kybernetickým incidentom.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, vytvorené riešenia by mali byť využiteľné v manažmente najkritickejších oblastí kybernetickej bezpečnosti samosprávy, ktorými sú najmä správa mobilných zariadení, ochrana citlivých dát, bezpečnosť sieťovej infraštruktúry a ochrana komunikácie v sieti. Výsledkom projektu by malo byť posilnenie schopnosti mesta Trenčín samostatne vyhodnocovať kybernetické hrozby a v prípade ich výskytu zabezpečiť ich rýchlu a efektívnu elimináciu.

 

img

 

Mesto získalo nenávratný finančný príspevok vyše 290 000 eur. Ďalších viac ako 15 000 eur zaplatí radnica z vlastného rozpočtu. O schválení financií z Európskej únie rozhodlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Integrovaná infraštruktúra.

 

Možno vás zaujme: V Žiline pribudlo vlani 350 dlhovekých stromov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies