Grécko vyhlásilo na severe krajiny núdzový stav, vyliala sa rieka Evros

NETKY.SK • 8 Február 2012, 07:42 • 2 min
Grécko vyhlásilo na severe krajiny núdzový stav, vyliala sa rieka Evros

Grécko vyhlásilo na severe krajiny núdzový stav, vyliala sa rieka Evros - Svet Núdzový stav vyhlásili dnes úrady v Grécku po tom, ako sa rozbúrená rieka Evros na severe krajiny vyliala zo svojho koryta, informovala agentúra Associated Press. Záchranári vy

slovakia

left justify in out

img

Núdzový stav vyhlásili dnes úrady v Grécku po tom, ako sa rozbúrená rieka Evros na severe krajiny vyliala zo svojho koryta, informovala agentúra Associated Press.
      Záchranári vytiahli päť starších ľudí z ich zaplavených domov, keď sa rieka Evros (bulharský názov Marica) vyliala v blízkosti severovýchodnej hranice s Bulharskom. Niekoľko obyvateľov vy vyššom veku evakuovali v noci nadnes z troch dedín v pohraničnej oblasti.
      Rieka Evros, ktorá do Grécka prichádza z Bulharska a tečie pozdĺž hranice s Tureckom, sa rozvodnila po niekoľkých dňoch prudkých dažďov a po pondelkovom pretrhnutí hrádze na vodnej nádrži Ivanovo v južnom Bulharsku. Cez bulharskú dedinu Biser pri hraniciach s Gréckom sa následne prehnala 2,5-metrová záplavová vlna, v ktorej sa utopilo najmenej osem ľudí. Voda zaplavila 700 domov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies