Grécko svoje hranice stále dostatočne nechráni, EK žiada zlepšenie

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 18:25 • 2 min
Grécko svoje hranice stále dostatočne nechráni, EK žiada zlepšenie

ŠTRASBURG - Grécko podľa Európskej komisie (EK) ani naďalej dostatočne nechráni svoje hranice. EK preto žiada od Atén reakciu na toto kritické hodnotenie do 26. apríla, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne zdroje v Štrasburgu.

slovakia

left justify in out

Brusel očakáva zlepšenie napríklad v oblasti konkrétnych časových harmonogramov, nejasných právomocí alebo využívaní pripravených finančných prostriedkov EÚ. Napriek tomu EK vyzdvihla značný pokrok, ktorý Grécko dosiahlo.


EK kritizovala Grécko za značné nedostatky pri ochrane hraníc ešte vo februári a navrhla vtedy celý rad opatrení. Ak by sa situácia nezlepšila do 12. mája, mohla by EK navrhnúť predĺženie v súčasnosti len dočasne povolených hraničných kontrol medzi členskými štátmi Schengenu na maximálne dva roky.


S ohľadom na migračnú krízu obnovili hraničné kontroly aktuálne Nemecko a Rakúsko, ale aj Dánsko, Švédsko a Nórsko. Francúzsko obnovilo kontroly tiež, avšak zdôvodnilo ich bojom proti medzinárodnému terorizmu. Za normálnych okolností by medzi krajinami schengenskej zóny nemali existovať hraničné kontroly.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies