Grécko stiahlo z verejného sektora 600 mil. eur

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:48 • 2 min
Grécko stiahlo z verejného sektora 600 mil. eur

ATÉNY - Grécky verejný sektor previedol na účet centrálnej banky spolu viac ako 600 mil. eur. Informoval o tom v utorok hovorca vlády Gabriel Sakellaridis.

slovakia

left justify in out

Od samospráv banka získala čiastku 64,5 mil. eur a 535,8 mil. eur previedli iné vládne inštitúcie, uviedol vo vyhlásení hovorca. Grécka vláda minulý mesiac vyzvala samosprávy a organizácie vo verejnom sektore, aby na centrálnu banku previedli všetku zostávajúcu hotovosť. Aténam sa rýchlo míňajú peniaze a od partnerov v eurozóne a MMF preto potrebujú získať zostávajúcu časť z úverového programu. Veritelia však odmietajú peniaze uvoľniť až do schválenia reformných plánov gréckej vlády.


O Grécku v pondelok rokovali ministri členských štátov eurozóny. Euroskupina po zasadnutí v Bruseli konštatovala, že v rozhovoroch nastal pokrok, upozornila však, že pri prekonávaní rozdielov, ktoré bránia komplexnej dohode s veriteľmi, je potrebné vynaložiť väčšie úsilie. Holandský šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem pripustil, že veritelia by mohli Grécku sprístupniť časť pomoci, ak naštartuje dohodnuté reformy. Výplata pomoci by sa však oneskorila v prípade, ak sa Grécko rozhodne vypísať o reformách referendum, upozornil Dijsselbloem. Grécky minister financií Janis Varoufakis uviedol, že referendum nateraz nie je v pláne. Zároveň dodal, že situácia v krajine týkajúca sa likvidity sa stáva naliehavejšou záležitosťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies