Grammy 2024 ovládli ženy! Taylor Swift, Billie Eilish, SZA a Miley Cyrus si odniesli hlavné ceny večera

NETKY.SK • 5 Február 2024, 17:00 • 2 min
Grammy 2024 ovládli ženy! Taylor Swift, Billie Eilish, SZA a Miley Cyrus si odniesli hlavné ceny večera

Swift sa rekordným víťazstvom zapísala do histórie, zatiaľ čo Jay-Z kritizuje Grammy, že nikdy neudelili cenu za album roka Beyoncé.

slovakia

left justify in out

Swift sa zapísala do histórie ako prvý umelec, ktorý získal cenu za album roka po štvrtýkrát, keď si ju odniesla za album Midnights. Na pódium vystúpila spolu s ďalšou nominovanou Lanou Del Rey. "Rada by som vám povedala, že toto je najšťastnejší okamih môjho života, ale takto šťastná sa cítim, keď dokončím pieseň," povedala. "Jediné, čo chcem, je pokračovať v tejto činnosti."

Noc predtým, keď preberala cenu za najlepší popový vokálny album, zažartovala: "Ok, toto je moja 13. Grammy, čo je moje šťastné číslo, neviem, či som vám to niekedy povedala." Swift to využila aj ako príležitosť oznámiť vydanie svojho nového 11. štúdiového albumu The Tortured Poets Department, ktorý vyjde 19. apríla.

Miley Cyrus získala cenu za nahrávku roka a najlepší popový sólový výkon za skladbu Flowers, čo boli jej vôbec prvé ceny Grammy. "Veľmi dúfam, že to nič nezmení, pretože môj život bol včera krásny," povedala počas svojho prejavu. Na záver dodala: "Myslím, že som na nikoho nezabudla, ale možno som zabudla na spodnú bielizeň!"

Eilishina skladba What Was I Made For? z filmu Barbie bola vyhlásená za najlepšiu pieseň roka a najlepšiu pieseň napísanú pre vizuálne médiá. "Sakra, to je hlúpe, chlapci!" povedala počas svojho prejavu. "To bol šialený zoznam neuveriteľných ľudí... Som z toho v šoku." Bola to prvá pieseň z filmu, ktorá získala toto ocenenie od čias skladby My Heart Will Go On od Celine Dion. Barbie bola tiež vyhlásená za najlepšiu kompiláciu soundtracku pre vizuálne médiá.

Speváčka SZA viedla večer s deviatimi nomináciami a získala tri, čo moderátor Trevor Noah nazval "nezabudnuteľným rokom". Počas ceremoniálu predviedla medley (skladbu zloženú z častí existujúcich skladieb) svojich hitov a akčnou sekvenciou vzdala hold inšpirácii pre film Kill Bill. "Dostala som sa naozaj, naozaj ďaleko a nemôžem uveriť, že sa to deje," povedala počas emotívneho prejavu za najlepšiu R&B pieseň.

Najlepším novým interpretom sa stala Victoria Monét, ktorá si odniesla aj cenu za najlepší R&B album. "Chcem len povedať všetkým, ktorí majú sen, aby si z toho brali príklad," povedala.

Killer Mikea, ktorý získal tri ceny Grammy vrátane ceny za najlepší rapový album, vyviedli z arény v putách príslušníci losangeleskej polície. Podľa Hollywood Reporter to bolo za obvinenie z priestupku z tohto večera, pričom podrobnosti ešte neboli potvrdené. "Jediná vec, ktorá obmedzuje váš vek, je, že nehovoríte pravdu o svojom veku alebo o tom, čo robíte," povedal Mike v zákulisí pred tým, ako ho zadržali.

Jay-Z dostal za svoje osobné a profesionálne úspechy tohtoročnú cenu Dr. Dre za globálny vplyv. Vo svojom prejave poukázal na to, že ceny Grammy sa v minulosti udeľovali černošským umelcom. "Len hovorím, že chceme, aby ste to všetci pochopili správne," povedal. Potom dodal: "Samozrejme, je to subjektívne, pretože je to hudba," ale v mene manželky Beyoncé vyzval nahrávaciu akadémiu. "Nechcem túto mladú dámu zahanbiť, ale má najviac cien Grammy ako všetci ostatní a nikdy nevyhrala album roka," povedal. "Takže ani podľa vašich vlastných meradiel to nefunguje. Zamyslite sa nad tým: najviac cien Grammy. Nikdy nevyhrala album roka. To nefunguje."

Večer, ktorý sa konal v Los Angeles, odštartovala Dua Lipa, ktorá zaspievala medley, pričom ju obklopili polonahí mužskí tanečníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: The Guardian, Foto: Facebook / Recording Academy / GRAMMYs
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies