Chybný elektromobil Tesla Model 3? Vážna nehoda a stopka v taxislužbe

NETKY.SK • 15 December 2021, 07:37 • 2 min
Chybný elektromobil Tesla Model 3? Vážna nehoda a stopka v taxislužbe

PARÍŽ - Najväčšia taxislužba v Paríži nariadila v utorok svojim šoférom dočasne nepoužívať elektromobil Model 3 od americkej automobilovej spoločnosti Tesla po tom, čo bol súčasťou vážnej dopravnej nehody vo francúzskej metropole.

slovakia

left justify in out

Šofér stratil v sobotu večer kontrolu nad svojou Teslou v 13. parížskom obvode a spôsobil ťažké zranenia siedmim ľuďom, ktorí momentálne bojujú o život na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

 

img

 

Vzhľadom na rýchlosť a jazdnú dráhu vozidla pred tým, ako narazilo, sa najprv predpokladalo, že došlo k vážnej poruche, napríklad zaseknutiu plynového pedálu. Tesla však tieto teórie odmietla po tom, čo predmetné auto údajne na diaľku skontrolovala.

 

img

 

Teslu Model 3 používa 37 šoférov taxislužby G7, ktorá je podľa svojej webovej stránky najväčšou v Európe. Ostatné elektromobily spoločnosti Tesla ostanú aj naďalej v prevádzke, dodala taxislužba.

Spoločnosť Tesla pre AFP uviedla, že francúzskym úradom poskytne všetky predmetné informácie, ak o ne požiadajú.

 

img

 

Automobilový výrobca už v minulosti čelil obvineniam zo strany regulačných úradov, vrátane amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB), z nedostatočných bezpečnostných opatrení v jeho vozidlách.

 

Tesla je predmetom kritiky aj v dôsledku viacerých smrteľných nehôd súvisiacich s jej pomocným riadiacim systémom. Krajinský súd v nemeckom Mníchove v roku 2020 rozhodol, že Tesla pri propagovaní tohto systému zavádzala, čím u bežného zákazníka mohla navodiť dojem, že auto je schopné samostatnej jazdy bez zásahu človeka, čo však s asistenčnými systémami nie je možné.

 

Možno vás zaujme: Auto značky Tesla narazilo do stromu. V čase zrážky nikto nesedel na mieste vodiča

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies