Príprava našich vodných slalomárov bola zrušená

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 15:12 • 2 min
Príprava našich vodných slalomárov bola zrušená

BRATISLAVA - So šírením koronavírusu sa musí vyrovnať aj reprezentácia vodných slalomárov Slovenska. Už tradične naši olympionici trénujú v Austrálii a mládežníci absolvovali naposledy prípravu v v Spojených arabských emirátoch. V súčasnosti sú obe krajiny rizikové.

slovakia

left justify in out

Odporúčanie pred letom do Austrálie 

"Športovci vďaka neustálemu cestovaniu či vysokej tréningovej záťaži, ktorá znižuje všeobecnú obranyschopnosť organizmu, patria medzi rizikové skupiny obyvateľstva. V čase, kedy naši športovci odchádzali do zahraničia, bola situácia v týchto krajinách odlišná od situácie súčasnej," tvrdí viceprezident Slovenskej kanoistiky pre kanoistiku na divokej vode Richard Galovič. Slovenským športovcom bola dokonca pred cestou do Austrálie odporúčaná zmena leteckých spoločností tak, aby sa vyhli Číne, či preletom ponad ňu.

 

img

 

Kroky podľa odporúčaní WHO 

V Spojených arabských emirátoch sa po zrušení veľkých profesionálnych cyklistických pretekov, rozhodol slovenský tím pre izolovanie slovenských reprezentantov iba do areálu Wadi Adventure. "Zabezpečili sme im tam komplexné ubytovacie, stravovacie a tréningové podmienky tak, aby sme v maximálnej miere obmedzili ich styk s vonkajším svetom. Postupujeme podľa odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie," pokračoval Galovič.

 

img

 

Vodný slalom
Aj slovenskí vodní slalomári sa pripravujú na športový vrchol roka, ktorým majú byť olympijské hry 2020 v Tokiu. Vzhľadom na súčasnú situáciu v súvislosti s vývojom šírenia vírusu v Európe a v Japonsku nie sú vylúčené zmeny v príprave.
 

"S našou komisiou vrcholového športu už intenzívne komunikujeme o záložných plánoch pre organizáciu nominačných pretekov pre majstrovstvá Európy v Londýne, ktoré majú rozhodnúť o menách, ktoré by nás reprezentovali v Tokiu. Samozrejme, vnímame, že situácia sa mení každým dňom." doplnil viceprezident Slovenskej kanoistiky. Od budúceho týždňa budú v rámci klimatických možností zabezpečené komplexné tréningové podmienky na Slovensku tak, aby reprezentanti nemuseli za prípravou cestovať do zahraničia.

 

 

Opatrenia pre slovenských športovcov
Sekcia divokých vôd Slovenskej kanoistiky v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prijala opatrenia s účinnosťou od 8. marca 2020, medzi ktoré patrí zrušenie všetkých zahraničných tréningových a súťažných pobytov športovcov, reprezentačných družstiev a útvarov talentovanej mládeže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies