Peter Pellegrini: V dôležitých otázkach musí hlas krajín V4 znieť rázne a vždy v prospech našich občanov

NETKY.SK • 1 Marec 2024, 10:30 • 2 min
Peter Pellegrini: V dôležitých otázkach musí hlas krajín V4 znieť rázne a vždy v prospech našich občanov

Počas môjho pôsobenia v politike som sa niekoľkokrát presvedčil o dôležitosti V4. Sme špecifický región, ktorý tvorí viac ako 10 % obyvateľov celej EÚ.

slovakia

left justify in out

Máme iné problémy ako naši západní susedia tisíce kilometrov od nás. Preto je dôležité, aby náš hlas v EÚ znel rázne a vždy v záujme občanov Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska.

Som rád, že sme sa s ostatnými predsedami zhodli na ďalšej budúcnosti V4. Našli sme spoločnú reč na viacerých konkrétnych projektoch v oblasti bezpečnosti, energetiky, infraštruktúry či migrácie. Sú však veci, na ktorých sa nezhodneme. Aj keď Slovensko naďalej podporuje Ukrajinu, trvám na tom, že po dvoch rokoch vojenského konfliktu je potrebné sa aspoň pokúsiť začať mierové rokovania. Hovoriť o mieri je v záujme celého sveta. Bez toho sa o rok stretneme znova, žiaľ, s ďalšími desiatkami alebo stovkami tisíc obetí navyše.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Peter Pellegrini, Zdroj foto: FB Peter Pellegrini
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies