Vasilevskij bude súčasťou Tampy Bay minimálne do roku 2028

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 19:13 • 2 min
Vasilevskij bude súčasťou Tampy Bay minimálne do roku 2028

NEW YORK - Ruský hokejový brankár sa upísal svojmu doterajšiemu zamestnávateľovi Tampy Bay na ďalších 8 rokov. U "bleskov" ho čaká rozprávkový plat v hodnote 76 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vasilevskij pôsobí v Tampe Bay od svojho vstupu do profiligy v roku 2014 a v uplynulej sezóne si prevzal Vezina trophy pre najlepšieho brankára súťaže. Podľa novej zmluvy, ktorá vojde v platnosť v sezóne 2020/21, zarobí priemerne 9,5 milióna dolárov. Prvý rok to bude dokonca 12 miliónov a tak sa stane tretím najlepšie plateným brankárom v súťaži za Careym Priceom a Sergejom Bobrovským.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Big Cats just got big money 💰 @andreivasilevskiy88 after a Vezina winning season with the @tblightning earned himself an 8 year $76 million extension with a $9.5 annual hit. Andrei has been a major back bone for the Bolts and at 25 he’s just getting into his prime. Some out there are still concerned signing Big Cat to a large deal. What do you think? #andreivasilevskiy #andreivasilevskiy88 #tampabaylightning #bolts #tampabaylighteninghockey #nhl #nhlgoalie #nhlpa #nhldiscussion #nhlallstar #goalie #goalies #bauer #bauerhockey #bauergoalie #tendylife #tendy #icehockey #icehockeygoalie #hockey🏒 #hockey4life #hockeyfans #nhlhockey #nhlfans #boltsnation #vezinatrophy

Príspevok, ktorý zdieľa Underdog Hockey Pod (@underdoghockeypod),

 

Podľa nového kontraktu dostane veľkú časť peňazí v podobe bonusov, v rámci zmluvného platu mu pôjde do peňaženky menej ako polovica z celkovej sumy, dokopy 31,5 milióna dolárov. Vasilevskému mal vypršať doterajší trojročný kontrakt v celkovej hodnote 10,5 milióna dolárov na budúce leto.

 

"Sme veľmi hrdí na to, že sme s Andrejom predĺžili zmluvu na ďalších osem rokov. Odkedy k nám prišiel, ukazuje vysokú pracovnú morálku a profesionalizmus na ľade i mimo neho," portál TSN citoval generálneho manažéra Ligtning Juliena BriseBoisa.

 

 

Vasilevskij pomohol v uplynulej sezóne Tampe k zisku Prezidentskej trofeje, no veľký adept na víťazstvo Stanelyho pohára pohorel už v prvom kole play off, keď nestačil na Columbus Blue Jackets. Jeho brankárska technika počas celej sezóny však bola priam neskutočná.

 

 

Tampa si poistila ďalšieho z lídrov tímu na roky dopredu. Aspoň do sezóny 2023/24 majú s klubom zmluvy aj Nikita Kučerov, Steven Stamkos, Victor Hedman, Ryan McDonagh, Yanni Gourde a Tyler Johnson.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies