K. Hirman: "Finálna zmluva elektrární so štátom potvrdzuje kvalitu našej práce"

NETKY.SK • 14 September 2023, 10:45 • 2 min
K. Hirman: "Finálna zmluva elektrární so štátom potvrdzuje kvalitu našej práce"

BRATISLAVA - Podľa exministra hospodárstva Karla Hirmana konečná podoba zmluvy so Slovenskými elektrárňami o dodávkach lacnej elektriny pre domácnosti potvrdzuje dohodu z nášho memoranda o kompenzácii nedodávok elektriny v tomto roku v dôsledku neskorého spustenia 3. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. To je zásadný rozdiel oproti memorandu, ktoré vo februári 2022 uzavrel Sulík s Matovičom.

slovakia

left justify in out

“Dohoda medzi Slovenskou republikou a akcionármi Slovenských elektrární je zavŕšená, tak ako bola pripravená za môjho pôsobenia na ministerstve hospodárstva za vlády Eduarda Hegera. To znamená, že cena elektriny bude pre domácnosti budúci rok rovnaká, ako tento rok. To, čo sme sľúbili sa naplnilo. Ďakujem aj úradníckej vláde, že našu prácu dotiahli do finále. Všetky tie reči predstaviteľov SaS o tom, ako sme niečo pokazili, alebo oslabili pozíciu štátu, sú nepravdivé. Naopak, posilnili sme záujmy štátu. V novom memorande a implementačnej zmluve sme zabezpečili, že nedodávka elektriny zo Slovenských elektrární v dôsledku nespustenia 3. bloku Mochoviec včas, bude štátnemu SPP elektrárňami plne kompenzovaná budúci rok. Ochránili sme peniaze daňových poplatníkov a súčasne sme zabezpečili stabilné ceny elektriny aj na budúci rok,” povedal exminister hospodárstva a odborník strany Demokrati na energetiku Karel Hirman.

“Naša vláda dokázala, vďaka práci Karla Hirmana, zabezpečiť občanom stabilné ceny elektrickej energie. A nielen stabilné, ale aj výrazne nižšie ako v okolitých krajinách. Je to výsledok práce silného a skúseného tímu, ktorý v strane Demokrati máme. A presne to ponúkame aj vo voľbách - skúsenosti a odborné riešenia. Môžete sa spoľahnúť, že strana Demokrati bude vždy pracovať pre ľudí. Sme naďalej odhodlaní bojovať za stabilné ceny energií,” povedal predseda strany Demokrati Eduard Heger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandák Foto: Ekonomika - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies