Giro d'Italia: Už v sobotu odštartuje druhá najväčšia Grand Tour, Sagan sa na štart veľmi teší

NETKY.SK • 2 Október 2020, 13:20 • 2 min
Giro d'Italia: Už v sobotu odštartuje druhá najväčšia Grand Tour, Sagan sa na štart veľmi teší

SICÍLIA - Na druhé najväčšie cyklistické preteky Grand Tour - Giro d'Italia nastúpi 176 cyklistov. Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu, všetci jazdci sa musia povinne podrobiť testom na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Jedna z najväčších Grand Tour vo svete sa pôjde od 3. októbra do 25. októbra. Podobne ako to bolo počas celej Tour de France, všetci jazdci budú na pretekoch okolo Talianska pravidelne testovaní. Pri preverovaní zdravotného stavu jazdcov využili organizátori antigénové rýchlotesty, ktoré vyhodnotia výsledok už v priebehu pár minút.

 

V tíme Astana potvrdili COVID-19 dvom pretekárom

V súlade s talianskymi predpismi bolo v stredu a vo štvrtok otestovaných všetkých 176 cyklistov, ktorí sa v sobotu postavia na štart.

 

V prípade, ak niektorému z nich vyšiel pozitívny antigénový test, podstúpil ešte aj klasický PCR testTo sa zatiaľ týkalo iba dvoch jazdcov z tímu Astana.

 

img

 

Cyklisti Jurij Natarov a Vadim Pronski boli pozitívne testovaní na COVID-19 a museli zo súťaže odstúpiť. Pravdepodobne sa nakazili od svojho tímového kolegu Zhandosa Bizhigitova. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Peter Sagan sa ako jediný člen Bory predstaví po Tour de France aj na Gire

 

Opätovným pretestovaním budú cyklisti podrobený ešte 12. a 19. októbra, kedy budú mať deň voľna. Francúzsky úrad na ochranu zdravia (HAS) dal tomuto rýchlotestu zelenú iba pred nedávnom. Dôvodom bolo, že takýmto spôsobom sa dá rýchlejšie eliminovať šírenie nákazy.

 

Sagan bude mať na Gire premiéru

Ide tak o prvú účasť Petra Sagana na pretekoch Giro d'Italia. Ako sám uviedol, na štart sa veľmi teší a aj napriek tomu, že pretekal v Taliansku už veľa krát, tieto preteky označil za špeciálnu udalosť v jeho cyklistickej kariére.

 

img

 

Z tímu Bora-Hansgrohe sa na Gire zúčastnia aj Rakúšania Patrick Konrad a Patrick Gamper, Taliani Cesare Benedetti a Matteo Fabbro a traja Poliaci - Rafal Majka, Maciej Bodnar a Pawel Poljanski. Sagan je pritom jediný z tohto výberu, ktorý v tejto sezóne absolvoval aj preteky na "Starej dáme".

 

Prečítajte si viac: Doping na Tour de France? Vyšetrovatelia preverujú nepovolené látky v tíme Naira Quintanu

 

 

Ako uvádza portál Velomotion Sagan je jeden z horúcich adeptov na získanie cyklámenového dresu. Ten je určený pre víťaza bodovacej súťaže na talianskych cestách.

 

img

 

Jeho najväčšími rivalmi sú Francúz Arnaud Démare z tímu Groupama-FDJ, Kolumbijčania Fernando Gaviria z UAE-Team Emirates) a Álvaro Hodeg z Deceuninck - Quick Step, Austrálčan Michael Matthews (Sunweb) a Talian Elia Viviani (Cofidis).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies