Giro d´Italia 2017 nezavíta do Bratislavy

NETKY.SK • 19 November 2015, 14:44 • 2 min
Giro d´Italia 2017 nezavíta do Bratislavy

PRAHA - Prestížne etapové cyklistické preteky Giro d´Italia v roku 2017 nezavítajú do Bratislavy. Takáto eventualita prichádzala do úvahy vzhľadom na ambíciu Prahy hostiť slávnostný štart a následne posunúť dianie smerom na Slovensko pred talianskou hlavnou časťou podujatia Grand Tour.

slovakia

left justify in out

Projekt sa však stane realitou najskôr v roku 2018. Prípravná skupina vedená Václavom Klausom ml. informovala taliansku stranu, že kandidatúru sťahuje. Urobila to po zmapovaní ústretovosti voči tejto myšlienke v ČR a SR.
"Terajšia podpora regiónov, miest a ďalších subjektov nezaručovala úspešné usporiadanie akcie. Momentálne by však nebolo vhodné vyzdvihovať regióny a mestá, ktoré projekt podporili, ani ukazovať prstom na tie, kde sa to z rôznych dôvodov - väčšinou vnútropolitických - nepodarilo," citoval Klausa mladšieho web iDnes.cz.

 

Rozhodnutie o obnovení ašpirantúry už v súvislosti s Girom 2018 padne po marcových voľbách na Slovensku. Klaus ml. povedal: "Vec považujeme do budúcnosti za reálnu, ako ukázala aj odozva na náš projekt na rôznych úrovniach. Priniesol by radosť milovníkom športu, reklamu pre obe krajiny aj okamžitý ekonomický profit."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies