Genies víťazom 12. etapy Vuelty, Herreda si oblečie červený dres

NETKY.SK • 6 September 2018, 23:22 • 2 min
Genies víťazom 12. etapy Vuelty, Herreda si oblečie červený dres

FARO DE ESTACA - Francúzsky cyklista Alexandre Geniez z tímu AG2R La Mondiale sa stal víťazom 12. etapy 73. ročníka Vuelty.

slovakia

left justify in out

 Na 181,1 km dlhej trati z Mondodera do Fara de Estaca de Bares triumfoval v špurte vedúcej skupiny pred Holanďanom Dylanom van Barleem. Tretí skončil Ukrajinec Mark Padun. Na čelo celkového poradia sa dostal Španiel Jesus Herrada, ktorý vyzliekol z červeného dresu Brita Simona Yatesa.

Na jazdcov čakala vo štvrtok na galícijských cestách trasa s dvomi horskými prémiami tretej kategórie. Už niekoľko kilometrov po štarte na prvej horskej prémií na vrchole Alto de Cadeirasa sa od pelotónu oddelila 18-členná skupina na čele s Talianom Vincenzom Nibalim. Vďaka dobrej spolupráci si postupne vybudovala vyše jedenásťminútový náskok.

Pelotón príliš nezrýchľoval a aktivitou nehýrili ani členovia tímu Mitchelton-Scott, hoci v úniku boli aj Talian Gianluca Brambilla s Herradom, ktorí mohli zosadiť Yatesa z pozície lídra. Dvadsať kilometrov pred cieľom sa vedúca skupina rozdelila. Vpredu zostalo osem jazdcov a vo finiši mal najviac síl Genies, ktorý na páske prešprintoval van Barleeho a slávil 14. víťazstvo v profikariére.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies