Katy Perry je vraj plagiátorka, tomuto rapperovi prebrala skladbu!

NETKY.SK • 2 August 2019, 10:06 • 2 min
Katy Perry je vraj plagiátorka, tomuto rapperovi prebrala skladbu!

LOS ANGELES - Popová speváčka Katy Perry a jej vydavateľstvo prehrali súd, za okopírovanie cudzej skladby musia zaplatiť 2,78 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Porota súdu v Los Angeles vo štvrtok rozhodla, že popová hviezda Katy Perry a osoby, ktoré s ňou spolupracovali na hite Dark Horse z roku 2013 ako aj speváčkino hudobné vydavateľstvo musia zaplatiť dovedna 2,78 milióna dolárov (2,5 milióna eur) ako odškodné rapperovi Marcusovi Grayovi prezývanému Flame a jeho dvom spoluautorom piesne Joyful Noise z roku 2009.

 

 

Dôvodom je, že túto kresťanskú rappovú pieseň podľa verdiktu napodobnili zmieneným hitom Dark Horse a porušili tak autorské práva. Samotná Perry má zaplatiť čosi vyše 550.000 dolárov (495.839 eur), zatiaľ čo väčšinu odškodného má uhradiť jej nahrávacia spoločnosť Capitol Records.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“...I will fear no evil, for you are with me...” -Psalm 23:4

Príspevok, ktorý zdieľa FLAME (@flame314),

 

Verdikt predstavuje pomerne nečakané víťazstvo pre Graya, málo známeho kresťanského rappera, ktorý už pred piatimi rokmi podal voči slávnej Perry v súvislosti s piesňou žalobu pre porušenie autorských práv.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies