Na druhé kolo prezidentských volieb 2024 polícia prijala viacero opatrení

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 15:30 • 2 min
Na druhé kolo prezidentských volieb 2024 polícia prijala viacero opatrení

Voľby prezidenta Slovenskej republiky sa budú konať v sobotu, 6. apríla 2024 od 07.00 hod. do 22.00 hod. Na zabezpečenie ochrany verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku polícia prijala viacero opatrení.

slovakia

left justify in out

Na pokojný priebeh prezidentských volieb bude dohliadať dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Bezpečnostná situácia v súvislosti s ich konaním je pribežne vyhodnocovaná a prijímané sú adekvátne opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a samotného konania volieb.

Zvýšený počet policajtov sa bude zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajných hliadok bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení.

Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať v tento deň na ich pokojný priebeh. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície v civilnom odeve, ktorí rovnako ako uniformované zložky Policajného zboru budú monitorovať bezpečnostnú situáciu v okolí volebných miestností. V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary. Na zabezpečovaní prípravy a priebehu volieb policajti spolupracujú s okresnými úradmi, obcami aj s predsedami príslušných volebných komisií.

Policajti budú v najbližších dňoch venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky. Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona.

Akékoľvek informácie k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb prezidenta Slovenskej republiky, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatné číslo polície 158.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Regióny.zoznam.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies