Generálneho riaditeľa RTVS dnes nezvolili. Postúpili dvaja kandidáti

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 13:18 • 2 min
Generálneho riaditeľa RTVS dnes nezvolili. Postúpili dvaja kandidáti

BRATISLAVA - Poslancom Národnej rady (NR) SR sa v stredu nepodarilo dať RTVS nového šéfa. Ani jeden zo siedmich kandidátov nezískal potrebný počet hlasov.

slovakia

left justify in out

Do druhého kola voľby postupujú Ľuboš Machaj a Jaroslav Rezník. Za Machaja hlasovalo z prítomných 137 poslancov 67 a Rezníka podporilo 41 zákonodarcov. Výsledky oznámili v pléne NR SR.

 

img

Ľuboš Machaj

 

Tibor Búza získal 22 hlasov, Peter Janků a Vladimír Seman dostali po jednom hlase, Peter Badač ani Ivan Golian nezískali žiaden hlas.

 

Zvolený je kandidát, ktorý získal vo voľbe nadpolovičnú väčšinu hlasov prítomných poslancov. Keďže sa šéfa RTVS nepodarilo zvoliť, do opakovanej voľby postúpili dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov.

 

Podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) informoval, že ďalšie kolo voľby bude vo štvrtok po 11:00.

 

img

Tibor Búza

 

Funkčné obdobie generálneho riaditeľa je päť rokov. Možno ho zvoliť opätovne, najviac však na dve po sebe nasledujúce funkčné obdobia. Mandát súčasného riaditeľa vyprší koncom júla.

 

Prečítajte si tiež: Bubeníka kapely Blink-182 hospitalizovali. Kourtney Kardashian bola pri ňom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona