Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
23. aug. 2019Filip
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
28.07.2019 13:22 Gurmán
V hlavnej úlohe cuketa
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
28.07.2019 13:22 Gurmán

V hlavnej úlohe cuketa



BRATISLAVA - Máte veľa cukety a premýšľate čo s ňou? My vám ponúkame pár inšpirácií.


Cuketa je všestranná letná zelenina. Najkvalitnešie sú mladé cukety, ktoré sú dlhé približne 25 cm a ich semená ešte nie sú plne vyvinuté, takže sú mäkké. Cuketa vďaka obsahu látok aktivizuje bunkový metabolizmus, výkonnosť, posilňuje svaly i srdce. Pomáha udržiavať štíhlu líniu, stimuluje nervovú sústavu a upokojuje. Z tela vyplavuje škodlivé látky, posilňuje imunitný systém a pomáha pri nedostatočnom trávení či zápche.

 

Cuketový koláč

 

Potrebné suroviny: 1 veľká cuketa, 1 cibuľa, 350 g šunka, 300 g nastrúhaný syr, 4 vajcia, soľ, korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, sušený cesnak

 

Príprava receptu:  Cuketu očistíme, postrúhame na hrubo, osolíme, aby pustila vodu, necháme postáť a "vyžmýkame". Na panvici si zatiaľ opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme šunku, pridáme koreniny a vmiešame k cukete. Pridáme celé vajcia, polovicu nastrúhané syra, vylejeme na vymastený plech. Dáme piecť do rúry na 200°C na 30 minút. Pred koncom pečenia posypeme druhou polkou syra. Necháme vychladnúť a nakrájame.

 

 

Cuketový prívarok

 

Potrebné suroviny: cuketa, cibuľa, mlieko, 2 PL kyslej smotany, 2dcl mlieko, hladká múka, soľ, kôpor

 

Príprava receptu: Nakrájame nadrobno cibuľu, cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Osmažíme cibuľu, pridáme cuketu a dusíme domäkka. Môžme aj jemne priliať vodu. Posolíme. Vymiešame si v miske 1 lyžicu hladekj múky s mliekom a kyslou smotanou. Keď je cuketa mäkká, vlejeme zmes do nej. Premiešame a môžme ešte priliať mlieko. Záleží na hustote. Necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby soľou a kôprom.

 



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok