Testovaných na slovensku
159059
Infikovaných na slovensku
1511
Infikovaných svetovo
5591677
Úmrtí svetovo
347944
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
26. máj. 2020Dušan
BratislavaBratislava 11°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
28.07.2019 13:22 Gurmán
V hlavnej úlohe cuketa
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
28.07.2019 13:22 Gurmán

V hlavnej úlohe cuketa



BRATISLAVA - Máte veľa cukety a premýšľate čo s ňou? My vám ponúkame pár inšpirácií.


Cuketa je všestranná letná zelenina. Najkvalitnešie sú mladé cukety, ktoré sú dlhé približne 25 cm a ich semená ešte nie sú plne vyvinuté, takže sú mäkké. Cuketa vďaka obsahu látok aktivizuje bunkový metabolizmus, výkonnosť, posilňuje svaly i srdce. Pomáha udržiavať štíhlu líniu, stimuluje nervovú sústavu a upokojuje. Z tela vyplavuje škodlivé látky, posilňuje imunitný systém a pomáha pri nedostatočnom trávení či zápche.

 

Cuketový koláč

 

Potrebné suroviny: 1 veľká cuketa, 1 cibuľa, 350 g šunka, 300 g nastrúhaný syr, 4 vajcia, soľ, korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, sušený cesnak

 

Príprava receptu:  Cuketu očistíme, postrúhame na hrubo, osolíme, aby pustila vodu, necháme postáť a "vyžmýkame". Na panvici si zatiaľ opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme šunku, pridáme koreniny a vmiešame k cukete. Pridáme celé vajcia, polovicu nastrúhané syra, vylejeme na vymastený plech. Dáme piecť do rúry na 200°C na 30 minút. Pred koncom pečenia posypeme druhou polkou syra. Necháme vychladnúť a nakrájame.

 

 

Cuketový prívarok

 

Potrebné suroviny: cuketa, cibuľa, mlieko, 2 PL kyslej smotany, 2dcl mlieko, hladká múka, soľ, kôpor

 

Príprava receptu: Nakrájame nadrobno cibuľu, cuketu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Osmažíme cibuľu, pridáme cuketu a dusíme domäkka. Môžme aj jemne priliať vodu. Posolíme. Vymiešame si v miske 1 lyžicu hladekj múky s mliekom a kyslou smotanou. Keď je cuketa mäkká, vlejeme zmes do nej. Premiešame a môžme ešte priliať mlieko. Záleží na hustote. Necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby soľou a kôprom.

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok