Gašparovič by mohol v RTVS vystúpiť v stredu, pred diskusiou kandidátov

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 10:15 • 2 min
Gašparovič by mohol v RTVS vystúpiť v stredu, pred diskusiou kandidátov

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) navrhuje súčasnému prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi, aby so svojím vyhlásením k nadchádzajúcemu 2. kolu volieb hlavy štátu vystúpil v jej vysielaní v stredu (26.3.) po hlavných večerných správach.

slovakia

left justify in out

Reagovala tak na oficiálny list z kancelárie prezidenta so žiadosťou na vytvorenie priestoru vo vysielaní RTVS, ktorý v pondelok (24.3.) dostal jej generálny riaditeľ Václav Mika.
      

Príhovor prezidenta by tak bol odvysielaný pred dlhodobo plánovanou záverečnou diskusiou oboch prezidentských kandidátov, Roberta Fica a Andreja Kisku, aby v prípade potreby mali možnosť obaja reagovať na slová súčasnej hlavy štátu. "RTVS si vysoko váži prezidenta SR, ako hlavu štátu. Zákonnou povinnosťou RTVS ale je zabezpečiť, aby vystúpenie a obsah jeho posolstva nebol spojený s propagáciou konkrétneho prezidentského kandidáta," konštatuje médium v tlačovej správe, ktorú TASR poskytla Dominika Šulková zo sekcie marketingu a komunikácie RTVS.
      

Rozhlas a televízia vo svojom stanovisku upozorňuje na zákon o spôsobe voľby prezidenta SR, ako aj záväzné interné Pravidlá volebného vysielania RTVS pre voľbu prezidenta, ktoré stanovujú jej nezávislosť a vylučujú zásahy do jej vysielania z externého prostredia. "RTVS plne zodpovedá za rozsah a dosah svojho vysielania a dodržiavanie zákonov, ako aj interných pravidiel, osobitne počas prebiehajúcej kampane pred voľbou prezidenta SR," zdôrazňuje vo svojej správe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies