Slovenský obranca, ktorý odohral v La Lige zatiaľ každú minútu

NETKY.SK • 21 Január 2020, 14:30 • 2 min
Slovenský obranca, ktorý odohral v La Lige zatiaľ každú minútu

BRATISLAVA - V španielskej najvyššej súťaži sa už odohralo 20 kôl a na radosť slovenského fanúšika má rovnaký počet zápasov v La Lige na svojom konte náš reprezentant Martin Valjent.

slovakia

left justify in out

Prekvapenie na úkor favorita

S výnimkou nadstaveného času má za sebou tento obranca už 1800 minút v drese nováčika RCD Mallorca. Úsmev na tvári mu momentálne vyčaril aj nedeľňajší suverénny triumf jeho tímu nad účastníkom v osemfinále Ligy majstrov FC Valenciou (4:1). Mallorca sa navyše týmto víťazstvom odpútala zo zostupového pásma, aktuálne je na 17. mieste so ziskom 18 bodov z 20 zápasov (5-3-12).

 

 

Vyjadrenie Valjenta
"Pre nás to bol výborný zápas. Potrebovali sme už zabodovať, zvíťaziť, čo sa nám dlhší čas nepodarilo. Pomohlo nám, že Valencia neodohrala svoj najlepší zápas. My sme k tomu určite pomohli vynikajúcim fyzickým výkonom," uviedol Martin Valjent v rozhovore na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu.

 

img

 

Stopérske duo vygumovalo Valenciu
Valjent nechcel príliš komentovať vlastný výkon, hoci so svojím kolegom zo stredu obrany Antoniom Raillom úplne odstavil od lopty ofenzívne tromfy súpera Rusa Denisa Čeryševa, Uruguajčana Maxiho Gómeza či Francúza Kevina Gameira. "Mám dobrý pocit z výkonu nášho defenzívneho radu. V druhom polčase nám to trochu uľahčilo vylúčenie hráča súpera. Nebezpečných výpadov hráčov Valencie bolo menej," skonštatoval odchovanec Dubnice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Gameiro (@kevingameirooff),

 

Reprezentácia
Okrem španielskej najvyššej súťaže je pre Valjenta aktuálna aj reprezentačná téma. O dva mesiace aj päť dní odohrajú Slováci proti Írom v Bratislave semifinále baráže o účasť na ME 2020. Valjent zatiaľ nedostal v drese s dvojkrížom veľa šancí, ale teraz sa to môže zmeniť. "Reprezentovať Slovensko je pre mňa veľká česť, navyše sa môžem stretnúť s chalanmi, ktorých poznám už veľmi veľmi dlho. Budem pracovať tak, aby som sa dostal do nominácie," dodal na záver Vajlent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies