Za podpaľačstvo v utečeneckom tábore na ostrove Lesbos obvinili štyroch Afgancov

NETKY.SK • 16 September 2020, 20:38 • 2 min
Za podpaľačstvo v utečeneckom tábore na ostrove Lesbos obvinili štyroch Afgancov

MYTILÉNA – Grécke úrady obvinili štyroch migrantov zo založenia požiaru v utečeneckom tábore Moria na gréckom ostrove Lesbos.

slovakia

left justify in out

Z podpaľačstva sú obvinení štyria občania Afganistanu, ktorí mali založiť požiar v preplnenom utečeneckom tábore. Ten slúžil ako dočasné útočisko pre približne 12-tisíc utečencov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Dostali štyri dni na prípravu svojej výpovede

Nemenovaných mužov polícia v stredu predviedla pred súd, kde si vypočuli oficiálne obvinenie. Následne skončili v väzbe, pričom dostali tri dni na prípravu svojej výpovede.

 

 

Súvisiaci článok: Nemecko podľa Reuters takto pomôže utečencom po gréckom požiari

 

Požiare zachvátili preľudnený tábor minulý týždeň. Podľa informácií, nikto neutrpel zranenia. Väčšina z týchto ľudí, asi 11-tisíc ľudí sa tak ocitlo na ulici, bez prístrešia.  

 

img

 

Požiar založili úmyselne

Dvaja ďalší migranti, údajne zapletení do založenia požiarov v tábore, sú neplnoletí a polícia ich zadržiava na gréckej pevnine. Oficiálne voči nim nevzniesli obvinenia.

 

Prečítajte si viac: Preplnený utečenecký tábor na ostrove Lesbos museli evakuovať, vypukol tam obrovský požiar

 

Vláda tvrdí, že požiare v Morii založili migranti úmyselne. Protestovali totiž proti obmedzovaniu pohybu, keď tábor z dôvodu vypuknutia nákazy koronavírusom úrady uzavreli.

 

img

 

Atény v utorok vyzvali Európsku úniu, aby spoločne prevádzkovala nové utečenecké tábory na východogréckych ostrovoch, a to v rámci novej, prepracovanej migračnej politiky EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies