Galko: Zlúčenie vojenských tajných služieb neprinieslo žiadnu úsporu

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:17 • 2 min
Galko: Zlúčenie vojenských tajných služieb neprinieslo žiadnu úsporu

BRATISLAVA - Zlúčenie dvoch vojenských tajných služieb do jedného Vojenského spravodajstva (VS) v roku 2013 neprinieslo žiadne finančné úspory, skôr naopak.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom rokovaní Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva to povedal člen výboru a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Na výbore sa hovorilo aj o rozpočte VS, keďže bola predložená jeho podrobnejšia štruktúra.

 

Podľa jeho slov minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) ešte v roku 2012 pred avizovaným zlúčením služieb hovoril, že ich spojenie do VS bude znamenať úsporu 19 percent oproti predchádzajúcim rokom. Galko však tvrdí, že v skutočnosti sú rozpočty vyššie o 10 až 12 percent, a to aj po očistení od výdavkov, ktoré vznikli presunom niektorých spôsobilostí.

 

"V roku 2012 a 2013 došlo k škandalóznemu navýšeniu rozpočtu VS o 67, resp. o 55 percent. Dôvody, prečo sa to stalo, sa líšili v závislosti od verzií, ktoré minister Glváč poskytoval. Za rok 2014 už nedošlo k takému masovému navyšovaniu, je to ale vyššie o viac ako 10 percent oproti štandardným rokom," povedal Galko.

 

Podľa opozičného poslanca zlúčenie služieb bolo vykonané buď nekvalitne, alebo bola verejnosť zavádzaná a Glváč sa vyjadril k úspore nekompetentne, keďže k nej nikdy nedošlo. "Ja podporujem zlúčenie tajných služieb, ale ukázalo sa, že očakávania boli prehnané," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies