Clark Kent ako černoch? Nový Superman má priniesť viacero prekvapení

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 20:26 • 2 min
Clark Kent ako černoch? Nový Superman má priniesť viacero prekvapení

V poslednej dobe sa do popredia akčných filmov z komixového prostredia, čoraz častejšie dostávajú černošskí herci. Tejto vlny sa zrejme dotkne aj zrod novej sérii filmov o Supermanovi.

slovakia

left justify in out

Hrdinovia černosi 

V Avengeroch od Marvelu to začalo pri Falconovi. Neskôr sa v tomto príbehu objavil aj Black Panther a v príbehu o jeho zrode sa nachádazli prevažne černošskí herci. Film mal neuveriteľný úspech. Spoločnosť síce doňho vrazila 200 mIl. dolárov, no celkový zisk sa odhaduje na 1, 36 mil. USD. Svet teda nerozlišuje kvalitu filmu na základe rasového pôvodu hercov, čo je do budúcna veľmi pozitívna perspektíva.

 

img

 

Posledný Superman 

Podobným štýlom sa teda zrejme rozhodlo ísť aj DC Comics. Minulý rok, ešte pred vypuknutím svetovej epidémie koronavírusu, obletela svet správa, že v USA sa chystá znovuzrodenie filmovej série o Supermanovi. Henry Cavill, posledný herec ktorý stvárnil tohto superhrdinu, už od svojej poslednej scénky v obleku s "S" na hrudi vystriedal postavu Zaklínača či londýnskeho detektíva Sherlocka Holmesa.

 

img

 

Warner Bros. Pictures spoločne s DC sa však chystajú na niečo celkom nové. Okrem toho, že filmová séria má mať černošského režiséra, hľadá sa aj černošský herec na postavu hlavného hrdinu.

 

Zatiaľ vieme len toľko, že scenár filmu píše skúsený tvorca komixov, ktorý pracoval v minulosti pre Marvel Ta-Nehisi Coates. Zaujímavosťou má byť aj to, že prvý film sa bude orientovať na úplný zrod Supermana, ktorý ako všetci vieme, priletel na Zem z Kryptonu ešte v 90. rokoch minulého storočia.

 

 

Niečo ako Joker 

Superman nebude patriť podľa IGN do filmovej série DCEU. Prirovnávajú ho skôr k Jokerovi, ktorého príbeh sa odohrával ešte v 80. rokoch. Očakáva sa však podobný ošiaľ spoločnosti ako práve pri tomto zápornom hrdinovi, ktorého role sa famózne ujal herec Joaquin Phoenix. Za tento počin dostal od filmovej akadémie aj Oscara v kategórii hlavná postava filmu. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies