Výstrahy pred vetrom na horách budú platiť v niektorých okresoch i v stredu

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 07:00 • 2 min
Výstrahy pred vetrom na horách budú platiť v niektorých okresoch i v stredu

BRATISLAVA - Výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách budú počas stredy (8. 3.) platiť naďalej v niektorých okresoch Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

slovakia

left justify in out

V okresoch Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad platia výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách od utorkovej 18.00 h až do štvrtka (9. 3.) 21.00 h. Počas stredy k týmto okresom pribudnú aj ďalšie, ide o Námestovo, Dolný Kubín, Turčianske Teplice, Martin a Žilina. Meteorológovia v týchto lokalitách vydali výstrahy od stredajšej 15.00 h. "V týchto okresoch sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, teda až víchrica," uviedol SHMÚ. V okrese Tvrdošín bude v stredu od 17.00 h platiť výstraha prvého stupňa pred vetrom. Meteorológovia vydali to isté aj pre okres Poprad, avšak s platnosťou od 20.00 h. "Očakáva výskyt vetra, s priemernou rýchlosťou nad 45 kilometrov za hodinu, a/alebo s nárazmi na úrovni 65 až 85 kilometrov za hodinu," uzavreli meteorológovia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies