Environmentalista Baláž odchádza zo strany Spolu. Prestal dôverovať jej členom

NETKY.SK • 1 Október 2021, 08:48 • 2 min
Environmentalista Baláž odchádza zo strany Spolu. Prestal dôverovať jej členom

BRATISLAVA - Niekdajší podpredseda mimoparlamentnej strany Spolu, Erik Baláž, už nebude aktívne zastupovať túto stranu.

slovakia

left justify in out

Baláž uviedol na sociálnej sieti, že nové vedenie Spolu nemá jeho dôveru. "Na poslednom sneme zvolili členovia za predsedu Mira Kollára a do vedenia sa dostali ďalší ľudia, ktorí nemajú moju dôveru. Prestal som veriť v úspech tohto projektu, nebudem v ňom preto ďalej aktívny. Nie je za tým nič osobné. Sám vnímam svoju skúsenosť s politikou ako veľmi užitočnú. V každom prípade sa teraz cítim slobodnejší a verím, že budem mať viac času na prírodu, filmy, lesnícke chodníky a ďalšie ochranárske projekty."

 

 

Miroslav Kollár reagoval, že ho odchod Baláža mrzí, ale neprekvapuje. Rezignácia Baláža na aktívnu politiku sa podľa Kollára ukázala aj počas nedávneho snemu Spolu, kde riešili existenčné otázky strany a Baláž sa na ňom nezúčastnil. "Nepodieľal sa tak na rozhodnutí, či má strana Spolu pokračovať samostatne alebo sa má zlúčiť s Progresívnym Slovenskom," povedal Kollár.

 

img

 

Šéf Spolu dodal, že environmentálny rozmer strany zostáva zachovaný. "Možno sa len presunie viac do praktickej roviny konkrétnych verejných politík a opatrení."

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Strana Spolu si zvolila nového predsedu

 

Kollár sa stal predsedom strany na septembrovom sneme. Porazil Juraja Hipša, ktorý kandidoval s víziou spájania sa Spolu s mimoparlamentným Progresívnym Slovenskom. Kollár sa však spájať nechcel.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies