Galavečer UFC sa uskutoční začiatkom mája v Las Vegas

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 08:49 • 2 min
Galavečer UFC sa uskutoční začiatkom mája v Las Vegas

LAS VEGAS - Najbližšie podujatie UFC by sa malo uskutočniť už začiatkom mája. Dana White ako súčasný prezident tejto organizácie má túžbu a odhodlanie uskutočniť galavečer aj napriek šíriacemu sa koronavírusu, ktorý spôsobuje najväčšie problémy práve v USA. Postihlo to aj samotné UFC. Zrušiť sa museli až 4 akcie, z toho aj prestížne UFC 249.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie padlo na Las Vegas

White ešte do minulého týždňa bojoval za termín 9. máj a aj našiel náhradné dejisko v indiánskej rezervácii v Kalifornii. Ďalšie podujatia mal v pláne usporiadať na súkromnom ostrove, no od tohto kroku musel ustúpiť. Problémom boli spoločnosti Disney a ESPN a guvernér kalifornie, ktorí spoločne vyvíjali tlak, aby sa od tejto lokality upustilo. Problém s avšak vyriešil, pretože nakoniec sa White rozhodol pre známe domáce prostredie. Mieri do zariadenia UFC APEX v Las Vegas, kde chce hostiť viacero galavečerov. "Dobudovali sme ho hneď vedľa nášho sídla včas. Budeme odtiaľ naživo vysielať zápasy v dohľadnej budúcnosti, počnúc májom," povedal White pre portál variety.com.

 

img

 

Povzbudenie aj od prezidenta USA

V americkom štáte Nevada platí prísna karanténa pre obyvateľov až do konca apríla. UFC očakáva, že od budúceho mesiaca sa budú opatrenia postupne uvoľňovať, čo by umožnilo organizáciu podujatí bez prítomnosti divákov. Prezident USA Donald Trump povzbudil promotérov ako White či Vince McMahon, ktorý vedie wrestlingovú organizáciu WWE, aby pomohli k opätovnému naštartovaniu ekonomiky. Florida už uznala WWE za potrebnú obchodnú činnosť a o niečo podobné sa pokúsi aj UFC v Nevade. Prekážkou môže byť Nevadská štátna športová komisia (NSAC), ktorá zakázala všetky bojové športy až do odvolania. Svoje stanovisko nezmenila od 5. apríla.

 

img

 

Ferguson proti náradníkovi

V hlavnom zápase majú Američania Tony Ferguson a Justin Gaethje súperiť o titul dočasného šampióna ľahkej váhy, tento duel sa mal pôvodne uskutočniť 18. apríla. Gaethje je náhradník za riadneho šampióna Chabiba Nurmagomedova, ktorý je počas trvania pandémie v domácej karanténe v Dagestane. Ruský bojovník,  na sociálnej sieti Instagram naznačil, že v ringu by sa mohol predstaviť už v septembri.

 

img

 

Očakávané súboje UFC 250

Deviateho mája sa pôvodne mal konať galavečer UFC 250 v hale Ginasio do Ibirapuera, no aréna v Sao Paule sa cez krízu premenila na nemocnicu a zápasy v nej nebudú minimálne do septembra. Z Brazílie do Las Vegas sa majú presunúť dve titulové súboje. Na šampióna bantamovej divízie Henryho Cejuda z USA čaká krajan Dominick Cruz a Amanda Nunesová z Brazílie bude obhajovať titul proti Kanaďanke Felicii Spencerovej. V ťažkej váhe má počas galavečera nastúpiť kamerunsko-francúzsky reprezentant Francis Ngannou, ktorý si svoje sily zmeria s Jairom Rozenstruikovom zo Surinamu.

 

img

 

Boj s COVID-19 v USA

Situácia v USA ohľadom šírenia koronavírusu sa podľa prezidenta Donalda Trumpa už zhoršovať nebude. "Prekročili sme už vrchol a preto je teraz dôležité znovuotváranie ekonomiky," vyjadril sa. Štatistiky sú však neúprosné. Podľa výpočtu univerzity Johnsa Hopkinsa zomrelo za 24 hodín do štvrtka 02.30 h SELČ 2569 ľudí, takže celkový počet mŕtvych v USA dosiahol 28 326, čo znamená, že ide o vyšší počet než v ktorejkoľvek inej krajine.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies