Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19 sa spustí už o pár dní!

NETKY.SK • 30 September 2021, 17:15 • 2 min
Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19 sa spustí už o pár dní!

BRATISLAVA – Treťou dávkou vakcíny budú prioritne preočkovaní ľudia, ktorí majú zníženú imunitu a osoby zaočkované druhou dávkou vakcíny pred viac ako ôsmimi mesiacmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spustenie očkovania treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 je vo finálnej fáze príprav, očakáva sa v najbližších dňoch. Informovala o tom pediatrička a hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

 

Možnosť preočkovať sa dostanú ľudia, ktorí dostali druhú dávku vakcíny pred viac ako ôsmimi mesiacmi. Avšak pacienti, ktorí majú zníženú imunitu, budú môcť tretiu dávku dostať aj vtedy, ak uplynuli aspoň štyri týždne od druhej dávky.

 

img

 

Záujemcovia budú v každom prípade potrebovať odporúčanie od špecialistu alebo všeobecného lekára. Ak sa potvrdí, že osoby nemali po prvých dvoch dávkach vakcíny vybudovanú dostatočnú imunitnú odpoveď, sa budú môcť preočkovať v akomkoľvek očkovacom centre. Budú sa tiež môcť objednať cez portál Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Prokopová zároveň poprosila verejnosť o pomoc a podporu, nakoľko sú zdravotníci fyzicky aj psychicky vyčerpaní. Uistila však obyvateľov, že lekári urobia všetko pre to, aby každý dostal dostatočnú zdravotnú starostlivosť.

 

img

 

„Nastavenie v ambulanciách je v súčastnosti také, že každá jedna je otvorená, pracujú iba v inom režime. Prosíme každého, kto potrebuje ambulantné vyšetrenie, aby sa najprv ozval telefonicky, sms správou alebo mailom,” uviedla na margo súčasnej ambulantnej starostlivosti. Vysvetlila, že tým chránia samotných pacientov, ako aj samých seba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies