Je zvýhodňovanie očkovaných zákonom diskriminačné?

NETKY.SK • 27 September 2021, 11:51 • 2 min
Je zvýhodňovanie očkovaných zákonom diskriminačné?

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva (SNSĽP) vysvetlilo, že názory časti právnickej obce na diskriminačný charakter akejkoľvek právnej úpravy zvýhodňujúcej očkovaných, sú právne irelevantné a nesprávne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Stredisko sa od takýchto názorov dištancuje a v postavení národného antidiskriminačného orgánu, naopak, zdôrazňuje, že akákoľvek zákonná úprava, ktorá by zvýhodňovala zaočkovaných, musí prejsť ústavnoprávnym testom diskriminácie," dodáva SNSĽP.

 

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Parlament schválil očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus

 

Apeluje zároveň na zákonodarcov, aby už osobitné časti dôvodových správ k predkladaným návrhom zákonov obsahovali argumentačný rámec reflektujúci na všetky kroky tohto testu diskriminácie.

 

img

 

"V prípade, že zákonná norma zvýhodňujúca očkované osoby absolvuje ústavnoprávny test diskriminácie, takáto norma nebude predstavovať diskrimináciu nezaočkovaných osôb," upozornilo stredisko a poukázalo na to, že v takýchto intenciách je potrebné vnímať aj aktuálne snahy o zvýhodnenie očkovaných prostredníctvom finančnej odmeny a prípadnej novely Zákonníka práce.

 

Prečítajte si: Za ľudí: Vyplácanie odmien pre zaočkovaných učiteľov nie je dobré riešenie

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona