Slovensko daruje Taiwanu vakcíny proti COVID-19. Odpláca sa tak za rúška

NETKY.SK • 24 September 2021, 14:48 • 2 min
Slovensko daruje Taiwanu vakcíny proti COVID-19. Odpláca sa tak za rúška

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva chce týmto krokom posilniť vzájomné vzťahy a ekonomickú spoluprácu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská republika daruje Taiwanu 160 000 vakcín proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca. Na Taiwan odletia spolu s chirurgickými oblekmi v sobotu (25. 9.). TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

 

img

 

Štátny tajomník rezortu Karol Galek sa poďakoval za spoluprácu pri darovaní vakcín predovšetkým ministerstvám zdravotníctva a zahraničných vecí. „Spoločným úsilím sa nám podarilo počet vakcín zvýšiť oproti pôvodným plánom niekoľkonásobne. Verím, že Taiwanu a jeho obyvateľom pomôžu prekonať kritické pandemické obdobie.“

 

Prečítajte si tiež: Šéf Moderny predpovedal koniec pandémie. Ako to vidí?

 

Pripomenul, že Taiwan daroval Slovensku počas pandémie nového koronavírusu 700 000 rúšok. „Som veľmi rád, že sa im môžeme aj takýmto spôsobom odvďačiť a pomôcť v situácii, keď to naozaj potrebujú.“  Ako dodal, fungujúce vzájomné vzťahy a ekonomická spolupráca sú dôležité i z hľadiska fungovania tvoriacej sa slovensko-taiwanskej komisie pre hospodársku spoluprácu.

 

Slovensko pomáha 

 

Slovensko už darovalo vakcíny proti koronavírusu tiež Čiernej Hore, Ukrajine či susednej Českej republike. O vzájomnej spolupráci v tomto smere hovorila i Zuzana Čaputová.

 

img

 

Prezidentka uviedla vo videopríhovore v rámci všeobecnej rozpravy 76. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, že vakcíny musia byť dostupné pre všetkých ľudí na svete. Aj preto bude Slovensko pokračovať v podpore projetku COVAX. Cieľom globálnej iniciatívy je zaručiť spravodlivý prístup k vakcínam.  

 

K téme: Zuzana Čaputová hovorila na Valnom zhromaždení OSN o klimatickej kríze i distribúcii vakcín 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona