Slovinsko pozastavilo očkovanie proti koronavírusu!

NETKY.SK • 30 September 2021, 09:53 • 2 min
Slovinsko pozastavilo očkovanie proti koronavírusu!

SLOVINSKO - Žena, ktorá ležala od pondelka v nemocnici, zomrela včera ráno v dôsledku mozgovej krvnej zrazeniny. Podľa ošetrujúceho lekára z ľubľanskej univerzitnej nemocnice Igora Riglera je veľká pravdepodobnosť, že zomrela následkom predchádzajúceho očkovania vakcínou Johnson & Johnson. Podobné prípady sú známe aj zo zahraničia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lekár pripomenul, že podľa vedcov nastávajú v jednom prípade zo 100 000.  "Musím zdôrazniť, že sme doteraz v Slovinsku zaočkovali 120 000 ľudí vakcínou Janssen (od firmy Johnson & Johnson) a že výhody očkovanie prevažujú nad potenciálnymi rizikami," povedal Poklukar. Dodal, že iba za september zomrelo v Slovinsku viac ako 100 ľudí na covid-19. Podľa neho ide v Slovinsku o druhý známy prípad komplikácií po očkovaní vakcínou proti koronavírusu.

 

img

 

Slovinsko zastavilo očkovanie vakcínou Johnson & Johnson proti covidu-19 v reakcii na úmrtie 20-ročnej ženy, ktorá sa touto vakcínou nechala zaočkovať. Používanie vakcíny je pozastavené do vyjasnenia okolností smrti, uviedol podľa agentúry STA minister zdravotníctva Janez Poklukar. Účastníci včerajšej demonštrácie proti covidovým opatreniam držali minútu ticha za túto mladú ženu.

 

Prečítajte si: Niektorí študenti v Čechách sú zaočkovaní už štyrikrát! Ako je to možné?

 

 

Jednodávková vakcína sa podľa serveru N1 stala v Slovinsku žiadanou najmä potom, čo vláda pred dvoma týždňami výrazne sprísnila proticovidové opatrenia takmer na všetkých verejných miestach. Doklad o očkovaní, prekonaní choroby alebo negatívny test na koronavírus musia predkladať všetci zamestnanci vo verejnom aj súkromnom sektore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies