Futbalisti poznajú súperov v Lige národov. Švédsko, Azerbajdžan a Estónsko

NETKY.SK • 8 Február 2024, 23:22 • 2 min
Futbalisti poznajú súperov v Lige národov. Švédsko, Azerbajdžan a Estónsko

Slovenská futbalová reprezentácia sa v 1. skupine C-divízie Ligy národov 2024/2025 stretne so Švédskom, Azerbajdžanom a Estónskom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Paríži, v ktorom figurovala v treťom výkonnostnom koši svojej divízie.

slovakia

left justify in out

V predošlých troch ročníkoch Ligy národov sa predstavilo Slovensko dvakrát v B-skupine. V uplynulej tretej edícii (ročník 2022/2023) obsadilo v C-divízii 3. miesto za Kazachstanom a Azerbajdžanom, na štvrtej priečke sa umiestnilo Bielorusko.

Tréner reprezentácie Francesco Calzona: „Vyžrebovali nám Švédsko, ktoré je ťažkým súperom, navyše z ligy C je najlepšie v rebríčku FIFA - na 26. mieste. Na Azerbajdžan máme zlé spomienky, pretože to bola prvá prehra v prvom zápase pod mojím vedením. Estónsko, Švédsko a Azerbajdžan boli v kvalifikácii na EURO 2024 v rovnakej skupine. Ligu národov musíme hrať na hranici svojich možností, pretože pri dobrom umiestnení, máme väčšiu šancu kvalifikovať sa na MS. Estónsko sa totiž ocitlo v play-off vďaka víťazstvu vo svojej skupine Ligy národov.“

Nový ročník Ligy národov odštartuje zápasmi prvého kola 5.-7. septembra tohto roka. Víťazi skupín si zabezpečia priamy postup, tímy na posledných miestach zostúpia o divíziu nižšie. Novou fázou v rámci ročníka bude play off po odohratí zápasov skupinovej fázy, v ktorej sa stretnú tímy na druhých miestach B-divízie v dvojzápase s mužstvami na tretích priečkach A-divízie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: futbalsfz.sk, Foto: Bývalý grécky reprezentant Giorgos Karagounis rozhodol o súperoch Slovenska v Lige národov 2024/25 na žrebe v Paríži. (Aurelien Meunier, UEFA)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies