Od budúceho týždňa sa pripravte na kontroly na hraniciach. Ak nesplníte túto podmienku, domov sa nedostanete!

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 05:09 • 2 min
Od budúceho týždňa sa pripravte na kontroly na hraniciach. Ak nesplníte túto podmienku, domov sa nedostanete!

BRATISLAVA - Kontroly na hraniciach by sa mali spustiť budúci týždeň. Zaočkované osoby budú mať vstup do krajiny jednoduchší.

slovakia

left justify in out

V utorkovej diskusnej relácii televízie Joj Analýzy Na hrane to povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ako pripomenul, do formulára eHranica sa budú musieť hlásiť všetci, ktorí budú prichádzať na Slovensko

 

Zjednoduší sa trasovanie kontaktov

Štát tak bude mať prehľad o pohybe osôb prichádzajúcich na Slovensko v prípade potrebného trasovania kontaktov. Pre zaočkovaných bude jedinou povinnosťou prihlásenie do tohto formulára, následne budú môcť prekročiť hranice. Nezaočkovaných čaká objednanie sa na PCR test, ktorým sa budú musieť preukázať pri vstupe na Slovensko.

 

img


Pracuje sa na QR kóde, funkčný by mal byť budúci týždeň a budúci týždeň by sa mala spustiť aj takáto kontrola,“ uviedol minister. Lengvarský.

 

Predpokladá, že hranice budú kontrolované tak, že sa bez splnenia týchto podmienok nebude vedieť na Slovensko dostať nikto.

 

Na hraniciach vás neotestujú
Testovacie miesta na hraniciach zatiaľ podľa šéfa rezortu zdravotníctva nie sú potrebné
. Keď sa však epidemická situácia zhorší, na hraniciach by ľudí testovali tzv. LAMP alebo poolovacími testami, čo je jednoduchšia PCR metóda testovania.

 

img

 

Doba výkonu tohto testu je približne 30 minút. Dôvodom, prečo štát na hraniciach nevyužije antigénové testy, je, že sa odobraté vzorky nedajú sekvenovať.
 

Prečítajte si tiež: Pri cestovaní cez hranice SR bude potrebný greenpass alebo registrácia v ehranici



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies