Fotografia ako spred 200 rokov: Policajti pobúrili verejnosť

NETKY.SK • 7 August 2019, 08:04 • 2 min
Fotografia ako spred 200 rokov: Policajti pobúrili verejnosť

WASHINGTON - Polícia z texaského mesta Gaveston sa musela verejne ospravedlniť po tom, čo sa na verejnosť dostala kontroverzná a hanlivá fotografia pripomínajúca časy otrokárstva.

slovakia

left justify in out

Na sociálnych sieťach sa rozšírila fotografia dvoch belošských policajtov na koňoch, ktorí vedú na lane černocha so spútanými rukami za chrbtom, ako keby bol na vôdzke. Fotografia vyvolala pobúrenie, keď pripomenula niektoré drsné momenty z brutálne rasistickej minulosti Ameriky.

 

Vernon Hale, policajný šéf pobrežného Galvestonu, povedal, že Donalda Neelyho, ktorého zatkli v sobotu za nedovolený vstup na cudzí pozemok, mali odviezť na stanicu v policajnom aute, avšak k dispozícii boli len policajti na koňoch.

 

img

 

Hale uviedol, že takáto natrénovaná technika sa v niektorých situáciách hodí najlepšie, ale v tomto prípade sa policajti rozhodli zle. "Predovšetkým sa musím ospravedlniť pánovi Neelymu za túto zbytočnú nepríjemnosť," dodal s tým, že táto prax sa už nebude využívať.

 

Niektoré skupiny označili jeho vyhlásenie za nepresvedčivé a iní vyzývali na prepustenie policajtov zo služby za to, že Neelyho ponížili spôsobom pripomínajúcom minulosť, keď usvedčených zločincov predvádzali na verejných priestranstvách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies