Veľký návrat Mariky Gombitovej na koncertné pódium

NETKY.SK • 19 December 2022, 08:34 • 2 min
Veľký návrat Mariky Gombitovej na koncertné pódium

BRATISLAVA - Vypredaná aréna bratislavského Národného tenisového centra dostala v nedeľu večer (18. 12.) elegantný vianočný darček v podobe koncertu Vyznanie Mariky Gombitovej.

slovakia

left justify in out

Od prvej minúty dvojhodinového koncertu bolo jasné, že slovenský národ je stále zaľúbený do našej najúspešnejšej speváčky. Podtitul koncertu mohol aj znieť – poďte si s Marikou a jej hosťami zaspievať najväčšie hity. Trojnásobná československá strieborná slávica začala koncert medley pesničiek Študentská láska, Ružový smútok, Letná pieseň, Včielka, Luk a šíp, Zimná pieseň a Šaty. Ďalšími skladbami v playliste boli Územie zázrakov, Cukráreň na dlani námestia, Pomätená, Muž nula, Nenápadná, Adresa ja, adresa ty, Kríž, Ži a nechaj žiť, Zem menom láska, Nespáľme to krásne v nás, ktorú zaspievala v duete s Davidom Žbirkom, Paradiso, Koloseum. Záver patril hitu Vyznanie, s ktorým získala striebornú Bratislavskú lýru v roku 1979, a potom aj celkové víťazstvo v ankete Hit 20. storočia.

 

img

 

Speváčka si pozvala na koncert viacero hostí, prvým bol Janko Lehotský, s ktorým zaspievali pesničku S tou nádejou choď spať, Janko potom pridal svoj hit Veľký sen mora. Divákom sa predstavil aj český spevák a Gombitovej priateľ Richard Pachman. Kandráčovci si s Marikou vymenili úlohy, Marika zaspievala známu ľudovku A ja taka dzivočka a Kandráčovci pripojili hit Správne dievča a známu cohenovku Hallelujah. Po záverečnom Vyznaní dostala speváčka dlhotrvajúci standing ovation, a tak aj s hosťami pridala Vianočný popevok a Úsmev, zlatú lýrovku z roku 1977. K úspechu koncertu prispel aj výborný zvuk, efektné osvetlenie pódia, tri svetelné obrazovky a hlavne vďační diváci, ktorí nešetrili dlane ani hlasivky. "Pre mňa to bola veľká pocta, že mi Marika natoľko dôveruje, že naplním otcov part a zastúpim ho v tomto známom songu Nespáľme to krásne v nás. A mal som dva týždne času na to, aby som sa naučil aj text piesne Úsmev, ktorú sme všetci spievali na záver," povedal pre TASR David Žbirka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies