Chára už nebude kapitánom klubu NHL, z Bostonu totiž odchádza. Kde bude pôsobiť?

NETKY.SK • 31 December 2020, 12:42 • 2 min
Chára už nebude kapitánom klubu NHL, z Bostonu totiž odchádza. Kde bude pôsobiť?

V NHL už nebudeme mať kapitána, Zdeno Chára, ktorý bol lídrom Bostonu Bruins aj s “C“ na drese, prestupuje po štrnástich rokoch.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti najstarší hrajúci hráč kanadsko-americkej NHL tak strieda pôsobisko. Informoval o tom na sociálnej sieti, kde pridal veľké vyznanie celej rodine zázemia a fanúšikov klubu, s ktorým v roku 2011 získali Stanley Cup. „Ja a moja rodina máme šťastie, že sme mohli Boston nazývať 14 rokov  domovom,“ napísal na instagrame v dlhom emotívnom rozlúčení.

 

 

Slovenský obor sa sťahuje do Washingtonu Capitals, kde by mal pôsobiť aj s ďalšími Slovákmi – Richardom Pánikom a v obrane s Martinom Fehérvárym. Chára podpísal ročnú sezónu. Informoval o tom, ako uvádza špecializovaný portál nhl.cz „novinár The Hockey News Ken Campbell na svojom twitterovom účte“. 

 

Manažér Capitals Brian MacLellan sa príchodu tejto hrajúcej legendy do hlavného mesta USA potešil, keďže Slováka chcelo až 20 klubov. Portál nhl.cz doplnil, že MacLellan oceňuje prínos pre kabínu Ovečkina a spol. Chára je totiž človek s veľkými vodcovskými schopnosťami a nesmiernymi skúsenosťami z NHL, kde odohral už 1553 zápasov.

 

V novom klube už Cháru privítala aj iná slovenská už nehrajúca legenda Washingtonu - Peter Bondra. Odkázal mu, že jeho hosťovská izba vo Washingtone je pre neho k dispozícii. Prečítajte si aj o záujme o tohto trenčianskeho odchovanca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona