V Nemecku zrušili napriek lepšiemu počasiu desiatky letov

NETKY.SK • 11 Január 2019, 16:04 • 2 min
V Nemecku zrušili napriek lepšiemu počasiu desiatky letov

MNÍCHOV - Situácia v Nemecku i Rakúsku, kde v uplynulých dňoch sneženie narúšalo dopravu a spôsobilo i smrtiace pády lavín, sa v piatok trocha upokojila. Meteorológovia však upozorňujú, že cez víkend opäť viac nasneží. Úrady sa pritom obávajú, že bezpečnostné riziko predstavuje už i sneh, ktorý napadol doteraz, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Alpách príslušné úrady zmiernili stupeň lavínového nebezpečenstva, pričom v Rakúsku záchranári letecky skúmajú najzasneženejšie oblasti. V Nemecku napriek zlepšeniu počasia zrušili v piatok viaceré lety z Frankfurtu nad Mohanom i Mníchova. Pre klzkosť pristávacích dráh bolo zrušených asi 120 letov, predstavujúcich zhruba desatinu z celkového počtu. Na mníchovskom letisku odvolali približne 90 letov.

 

 

Nepriaznivé počasie a zlý stav vozoviek zasiahol už po druhú noc i motoristov na juhu Nemecka - tentoraz na diaľnici A8 neďaleko Chiemského jazera, kde v kolónach stáli celú noc. Dobrovoľníci im na úseku nosili občerstvenie či deky, až kým sa cesty opäť nesprejazdnili.

 

img

 

"V niektorých prípadoch sme museli vodičov kamiónov (dokonca) zobudiť," uviedol hovorca miestnej polície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies