VIDEO: Alexander Slafkovský získal striebro v C1

NETKY.SK • 26 September 2021, 16:14 • 2 min
VIDEO: Alexander Slafkovský získal striebro v C1

ČUNOVO - Slafkovský získal na svetovom šampionáte tretiu individuálnu medailu v kariére.

slovakia

left justify in out

Slovenský vodný slalomár Alexander Slafkovský získal na MS v Čunove striebornú medailu v C1. Vo finále zaostal za víťazným Čechom Václavom Chaloupkom iba o 15 stotín sekundy. O zlato prišiel na predposlednej bránke s číslom 22, kde zaznamenal ťuk a inkasoval dve trestné sekundy.

 

img

 

Slafkovský získal na svetovom šampionáte tretiu individuálnu medailu v kariére a opäť to bolo striebro.  "Prvý dojem, ktorý som mal v cieli, bol ten, že sen o zlate sa rozplynul. Na druhej strane nádej na medailu žila, takže ma hneď premohla eufória. Predviedol som skvelú jazdu a to, čo robili ľudia na brehu, bolo neskutočné. Až mi zimomriavky behajú po chrbte aj teraz. Našťastie som zostal strieborný, ale mrzí ma tých 15 stotín, mohlo to byť ešte veselšie," povedal Slafkovský.

 

Kľúčový moment na trati opísal takto: "Vedel som, že si tam musím dať pozor. Keď som bol v nájazde, bolo to ešte dobré, ale potom som musel hnať loď. Chýbali mi asi dva centimetre, inak by sme mali doma zlato. Teraz to vyšlo v môj neprospech."

 

 

"Mal som hneď spätnú väzbu od divákov, preto je táto medaila emotívnejšia než ostatné. Vďaka bohu za ňu, lebo nemusela byť žiadna. Ale na veterána to nebolo zlé. Možno to boli moje posledné MS, takže som možno prepásol poslednú šancu. Možno sa ráno zobudím a poviem si, že stačilo.

 

Opísal aj atmosféru a zrekonštruovaný kanál v Čunove, ktorý si pochvaľovali aj pretekári z iných krajín: "Všetko je tu nové, kanál je nový a ani divákov sme predtým nemali. Každý, kto sem prišiel, mal pocit, že sme doma."

 

Dvadsaťtriročný Chaloupka si pripísal premiérový úspech na významnom podujatí, vo finále zajazdil čisto. Tretí skončil Nemec Franz Anton s odstupom 2,08 sekundy a dvoma trestnými sekundami.

 

Prečítajte si: Peter Sagan má šancu na štvrtý titul: "Budú to dynamické preteky!"

 

Vo finále sa predstavil aj druhý slovenský reprezentant Matej Beňuš. Účastník OH 2020 v Tokiu uzavrel výsledkovú listinu desaťčlenného finále, keď minul bránku a dostal penalizáciu 50 sekúnd.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona