FOTO+VIDEO Vymyslel to Šatan! Slovenskí hokejisti okúsili vojenskú prípravu v drsných podmienkach, pomôže im to v Dánsku?

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 11:00 • 2 min
FOTO+VIDEO Vymyslel to Šatan! Slovenskí hokejisti okúsili vojenskú prípravu v drsných podmienkach, pomôže im to v Dánsku?

LEŠŤ – Ako spraviť z hokejového kolektívu fungujúce mužstvo, v ktorom sa budú môcť hráči spoľahnúť jeden na druhého? A to možno nie len na ľade ale aj mimo neho? Netradičnú formu k priblíženiu sa tomuto cieľu zvolil generálny manažér slovenských hokejových reprezentácii Miroslav Šatan.

slovakia

left justify in out

Deň pred odletom na majstrovstvá sveta v Dánsku strávili všetci hráči národného mužstva, vrátane realizačného tímu na čele so Šatanom a trénerom Craigom Ramsayom, v armádnom výcvikovom centre Lešť. "Bolo to prekvapenie, ktoré nám pripravil generálny manažér Miroslav Šatan," uviedol kapitán reprezentácie Andrej Sekera.

 

Žiadny komfort, ale stany

Tímbilding hokejovej reprezentácie odštartoval už v pondelok večer, keď sa po tréningu v Piešťanoch presunula výprava do výcvikového centra. "Hokejisti reprezentácie boli ubytovaní v stanovom meste, po skorom budíčku absolvovali rozcvičku, ktorú mávajú bežne aj vojaci, ktorí sa u nás zúčastňujú kurzov," skonštatoval Anton Maštalský, riaditeľ Centra výcviku Lešť. Hokejisti mali v priebehu celého utorka nabitý program: vyskúšali armádnu stravu, prácu s vojenským náradím a pomôckami, kondičný výcvik a rôzne súťaže.

 

"Bola to zábava. Aspoň na chvíľku sme nemysleli na hokejové povinnosti a tím sme utužovali takto – príjemnejšie. Človeka to dokonca po čase chytí a potom sa mu dokonca nechce odísť," uviedol útočník Dávid Buc, ktorý sa v Kodani predstaví na seniorských MS po prvýkrát v kariére. Otázkou je, či hokejistom v Lešti nadobudnuté poznatky pomôžu na samotnom svetovom šampionáte. "Každá zmena, ktorú chlapi uvidia alebo zažijú, im pomôže. Čím viac skúseností nadobudnú, tým viac priestoru majú na sebarealizáciu," hovorí Maštalský.

 

Súťaže ovládol Nagyov tím

Samozrejme, reprezentanti v sebe nezapreli športového ducha a najviac si užívali rôzne súťaže. Hokejisti boli rozdelení do päťčlenných skupín, podľa formácií. A súperili v rôznych cezpoľných behoch, nosení ranených a ďalších armádnych „disciplínach“. Víťazom sa stala formácia Ladislava Nagya, v ktorej boli okrem neho aj Michal Krištof, Tomáš Jurčo, Michal Čajkovský a Andrej Sekera. Nagyova skupina vyhrala napríklad aj súťaž v nosení raneného. V porovnaní s ostatnými ťažila z miernej výhody, keďže raneného hral najľahší hokejista celej reprezentácie – 71 kilogramov vážiaci Michal Krištof.

 

"Rozprávali sme sa aj s vojakmi, vyskúšali sme si lezenie na skaly a prácu s armádnou technikou. Zistili sme, že taká práce je fyzicky, ale najmä psychicky náročná," dodal zatiaľ stále „len“ hokejový kapitán Andrej Sekera. Tímbilding splnil svoj účel a zostáva veriť, že hokejistom dopomôže k úspechu v Kodani, kde sa Slováci v úvodnom zápase postavia v sobotu proti Česku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies