Reportáž: Medický ples oslávil 100 rokov, zatancovali si na ňom predseda parlamentu Peter Pellegrini aj krasológ Jozef Oklamčák!

NETKY.SK • 16 Február 2024, 14:20 • 2 min
Reportáž: Medický ples oslávil 100 rokov, zatancovali si na ňom predseda parlamentu Peter Pellegrini aj krasológ Jozef Oklamčák!

Medický ples oslávil 100. výročie a Netky boli pri tom! Svojou históriou a tradíciou je Medický ples najstarším na Slovensku. V Incheba Expo sa tento rok na noblesnej udalosti zišlo takmer 900 hostí. Medzi nimi nechýbal predseda Národnej rady Peter Pellegrini, ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková, minister školstva Tomáš Drucker, zakladateľ MISS Slovensko Jozef Oklamčák, spoluzakladateľ plesu Juraj Štofko, dcéra Juraja Jakubiska Janette Jakubisková či moderátorky Karin Haydu a Karin Majtánová.

slovakia

left justify in out

Medický ples je jedinečný svojou atmosférou. Popri ušľachtilom poslaní sa každoročne teší vynikajúcej tanečnej nálade. Na tohtoročnom, už 100. ročníku zahrali klavírni virtuóz Jozef Holly, Orchester Gustáva Broma so speváčkami, populárni Kandráčovci aj zahraničný hosť Best of 90s show.. Na plese sa zabávali aj členovia zoskupenia ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA.
  
Toto je môj 24. Medický ples v poradí. Mám veľmi rád tento ples, pretože je najstarší na Slovensku. Dnes som prišiel s Levicou Janette Jakubiskovou, mojou adoptívnou dcérou. Som veľmi rád, že prišla v červenom, pretože našou farbou je červená,“ s úsmevom povedal Jozef Oklamčák - zakladateľ MISS Slovensko a prezident  ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA

Jozef Oklamčák si stihol aj zaspievať s Ondrejom Kandráčom či zaspievať s finalistkou MISS Slovensko Júliou Gregovou Kollárovou. Na ples pozval Janette Jakubiskovú, dcéru režiséra Juraja Jakubiska, ktorý bol jeho blízky kamarát. Ich spoločné zážitky by vraj zabrali tri hodiny spomienok.  
 
S Jožkom sa poznáme 38 rokov, a toto je náš druhý Medický ples. Pred 15-timi rokmi sme boli na plese aj s mojim otcom, vtedy sme dokonca tancovali kazačok. S Jožkom je vždy úžasne, dáva mi veľa pozitívnej energie, už sme si aj zatancovali Je tu super atmosféra a som rada, že ma pozval,“ tešila sa Janette Jakubisková.  

História Medického plesu sa prerušila v 90-tych rokoch. Jeho tradíciu obnovil v roku 2001 primár Juraj Štofko spolu s profesorom Pavlom Traubnerom, vtedajším dekanom Lekárskej fakulty a študentom Martinom Važanom, predsedom spolku medikov, ktorý dnes pracuje ako neurochirurg v Nemecku.
 
Môj prvý Medický ples bol v roku 1976, potom na pár rokov zanikol. A v roku 2002 sme si s mojim synovcom Martinom Vazanom a profesorom Pavlom Traubnerom povedali, že Medický ples je značka, ktorú treba obnoviť. Dnes som tu už ako hosť a veľmi sa teším, že Medický ples žije. Už som aj tancoval, my si vždy zatancujeme prvý valčík s mojou manželkou,“ tešil sa primár MUDr. Juraj Štofko PhD., primár 1. neurologickej kliniky LF UK a UNB, viceprezident ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA.
 
Je to môj prvý Medický ples a som veľmi rada, že ma pán Štofko pozval. My sme spolu nedávno zorganizovali prvý ročník plesu Trnavských univerzít. Bolo na ňom veľa osobností, verím, že to bol dobrý štart aj do ďalších ročníkov,“ konštatovala Mgr.Katarína Slobodová Nováková, PhD., rektorka Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.
 
 
Večerom sprevádzala obľúbená moderátorka Karin Haydu, ktorá je tiež členkou zoskupenia ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA. Výťažok z Medického plesu išiel pre Nadáciu Kvapka nádeje, ktorá už 14 rokov pomáha Transplantaňnej jednotke kostnej drene Národného ústavu detských chorôb na bratislavských Kramároch. Ale aj onkologickým oddeleniam v Banskej Bystrici a Košice, ako aj Národnému registru darcov kostnej drene. Za nadáciu prevzala sumu vyše 20 tisíc eur Karin Majtánová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Pavol Harum
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies