Parlamentné voľby by v októbri vyhrala táto strana

NETKY.SK • 16 Október 2020, 08:13 • 2 min
Parlamentné voľby by v októbri vyhrala táto strana

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady SR (NR SR) konali v októbri, zvíťazila by v nich strana Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) so ziskom 20,8 percenta voličských hlasov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre politickú diskusnú reláciu TV Joj Na hrane uskutočnila od 7. do 12. októbra na vzorke 1 202 respondentov agentúra Polis. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by získalo 18,7 percenta. Oproti februárovým voľbám do NR SR by tak ich voličská podpora klesla o takmer sedem percent.

Na treťom mieste by skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS) so ziskom 12 percent hlasov. Štvrtou najsilnejšou parlamentnou stranou by boli Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) s 9,2 percentnou podporou.

 

img

Sprava podpredseda Národnej rady SR Peter Pellegrini a poslanec NR SR Richard Raši počas tlačovej konferencie strany Hlas.

 

Hnutie Sme rodina by skončilo na piatom mieste so ziskom 8,2 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostali aj strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) so 7,2 percentami, Progresívne Slovensko (PS) s 5,3 percentami a Strana maďarskej komunity (SMK) s 5,2 percentami. Mimo parlamentu by ostalo Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) so 4,1 percentami, Za ľudí s rovnakým výsledkom a Dobrá voľba s 3,2 percentami. Strany Most-Híd a Vlasť by získali jednopercentnú voličskú podporu.
 

Názov politického subjektu Volebné preferencie
Hlas-SD 20,8%
OĽaNO 18,7%
SaS 12%
ĽSNS 9,2%
Sme rodina 8,2%
Smer-SD 7,2%
Progresívne Slovensko 5,3%
SMK 5,2%
KDH 4,1%
Za ľudí 4,1%
Dobrá voľba 3,2%
Most-Híd 1%
Vlasť 1%



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies