FOTO + VIDEO Ak máte strach z pavúkov, sem teraz radšej nechoďte: Článkonožce pokryli 300 metrov dlhú pláž hustou pavučinou!

NETKY.SK • 21 September 2018, 11:06 • 2 min
FOTO + VIDEO Ak máte strach z pavúkov, sem teraz radšej nechoďte: Článkonožce pokryli 300 metrov dlhú pláž hustou pavučinou!

Pláž v gréckom meste Aitoliko vyzerá ako z hororu. Pavúky sa na nej poriadne "vybláznili".

slovakia

left justify in out

Ak by ste sa v týchto dňoch chceli prejsť po pobreží v gréckom meste Aitoliko, zrejme by vás prepadol pocit, že ste zablúdili medzi kulisy na natáčanie nejakého hororu. Viac ako 300 metrov dlhý úsek pláže tu totiž obsadili pavúky, ktorým sa evidentne mimoriadne darí. Stromy, tráva a dokonca aj kamene sú totiž pokryté hustou pavučinou!

 

Odborníci tvrdia, že za týmto neobvyklým javom stojí veľmi teplé počasie, ktoré toto leto v regióne panovalo. V tomto dôsledku sa premnožili komáre, ktoré sú hlavným zdrojom obživy spomínaných pavúkov. Nakoľko práve v oblasti pobežia sa zdržiavajú najhojnejšie, pavúky si tu postavili svoju „základňu“.

 

Dalo by sa povedať, že využili situáciu na to, aby sa mohli hromadne rozmnožiť. Tento druh článkonožcov však nie je pre človeka ani pre tamojšiu prírodu nijako nebezpečný, obyvatelia sa teda nemajú čoho báť. Biológovia zároveň tvrdia, že po tom, ako vytvoria novú generáciu, pláž opustia a pavučiny prirodzene zmiznú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies