FOTO a VIDEO Tieto tri ženy bojujú proti Islamskému štátu: Zabijú aj 10 militantov za deň

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:53 • 2 min
FOTO a VIDEO Tieto tri ženy bojujú proti Islamskému štátu: Zabijú aj 10 militantov za deň

BAGDAD – Táto ženská jednotka sa chce pomstiť Islamskému štátu za vraždenie Jezídov v severnom Iraku. Ženy s kalašnikovmi v ruke zabijú aj 10 miliantov denne.

slovakia

left justify in out

Ženy sa rozhodli zanechať svoj život v Turecku a odcestovali do Kurdistánu v Iraku, aby ukončili masaker Jezídov, ktorých tu vraždia príslušníci Islamského štátu.

 

„Keď sme počuli, že Islamský štát prišiel do Sinjaru a zabíjajú ženy, rozhodli sme sa zastaviť túto humanitárnu krízu,“ povedala 22-ročná Roza najmladšia zo skupiny. „Keď prišli militanti z Islamského štátu, videli sme ako zobrali jezídske ženy a zotročili ich. Islamský štát sa pokúša o etnické čistky a robí činy proti ľudskosti,“ dodáva Roza.

 

Islamský štát začal vraždiť a zotročovať Jezídov v auguste minulého roku. Muži a ženy boli prinútení konvertovať z kresťanstva na Islam. Ak odmietli, boli zastrelení.

 

 

Jezídske ženy a dievčatá odvliekli do miest ako Mosu a Rakka, kde z nich spravili sexuálne otrokyne.

Raparin, Roza a Deijly vytvorili ženskú jednotku. Veria, že propaganda Islamského štátu je silnejšia ako ich vojenská sila. Tvrdia, že džihádisti berú drogy, aby sa odhodlali do boja.

 

„Niekedy, keď ich zabijeme, alebo zajmeme, vidíme že sú zdrogovaní,“ povedala Deijly. „Niekedy ich zabijeme aj desať za deň,“ dodala Raparin.

 

Skupina chce poskytnúť demokraciu a slobodu ženám a chcú začať medzi Kurdami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies