Igor Matovič: „Slovensko hospodári lepšie za nás ako za Fica." Komu zdvihne plat?

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 16:58 • 2 min
Igor Matovič: „Slovensko hospodári lepšie za nás ako za Fica." Komu zdvihne plat?

BRATISLAVA - Igor Matovič na tlačovej konferencii spolu s premiérom Eduardom Hegerom tiež oznámili, že učiteľom porastú platy.

slovakia

left justify in out

Na spoločnej tlačovej konferencii ministra financií Igora Matoviča a premiéra Eduarda Hegera došlo najprv k oznámeniu, ktoré poteší všetkých učiteľov. Minister financií našiel finančné prostriedky na to, aby sa im zvýšili platy.

 

 „O 3 % sa im zvýšili od prvého júla. Od 1. januára sa im zvýšia platy o 10 % a od 1. septembra 2023 o ďalších 12 %.“ uviedol minister financií.  Podľa Igora Matoviča ide oproti 30. júnu 2022 o navýšenie platov učiteľov o 26,9 %.

 

Prečítajte si aj: Ivan Korčok podpísal výzvu odsudzujúcu Rusko

 

img

 

Matovič prezradil aj to, z akých prostriedkov bude ministerstvo financií čerpať.

 

„O štvrtinu sme znížili podvody s DPH, zodpovedne hospodárime a šetríme každé euro obraciame štyrikrát. Ku koncu júna tohto roku bol deficit nižší ako v roku 2019.“ Podľa Matoviča Slovensko hospodár lepšie, ako v dobe, kedy nebolo ani chýru ani slychu o koronavíruse, náraste cien, vojne na Ukrajine, teda  za vlád Róberta Fica  a Petra Pellegriniho. 

 

Pavel Ondek, predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku, ktorý bol na tlačovej konferencii prítomný, vyslovil s dohodou spokojnosť, aj keď poukázal, že stále je tu obrovská inflácia.

 

 „Pre učiteľov a odborných zamestnancov sa zvýšia behom budúceho roku platy o 22 % a ďalším zamestnancom v školstve o 17 %. Zväz zrušuje štrajkovú pohotovosť.“ uviedol Ondek. 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Biden označil svoju návštevu Saudskej Arábie za dôležitú zo strategického hľadiska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies