BRATISLAVA - Tatársky biftek je jedlo zo surového hovädzieho mäsa, ktoré najemno naškrabeme špičkou ostrého noža, prípadne zomelieme.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzej sviečkovej, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 žĺtky, 1-2 cibule, horčicu, kečup, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie, worchestrovú omáčku,
Príprava:
1. Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na drobno na mäsovom mlynčeku.
2. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a znovu pomelieme. Do takto pripravenej zmesi vmiešame horčicu, kečup, soľ, korenie, worchestrovú omáčku, mletú papriku a žĺtky. Koreniny pridávame podľa chuti.
3. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť.
Podávame na hriankach potretých cesnakom.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies