FOTO Recept: Nedeľa v znamení ruskej kuchyne

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Nedeľa v znamení ruskej kuchyne

BRATISLAVA – Soľanka, chutná polievka s kusmi mäsa, stroganov, svetoznáme ruské jedlo. Nech sa páči, tu je tip na nedeľný obed v duchu ruskej kuchyne.

slovakia

left justify in out

Soľanka.

Suroviny pre 4 osoby:

250 g šunky, 250 g hovädzieho mäsa, 200 g kyslej kapusty, 3 paradajky, 1 väčšiu cibuľu, 2-3 PL masti, 1 malý paradajkový pretlak, ½ sáčika olív, kapary, 1 kyslú smotanu, vývar, citrónovú šťavu, soľ, mleté korenie, bobkový list, čerstvý kôpor, petržlenovú vňať, cukor,

 

Príprava receptu:

1. Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pretlak a paradajky. Zalejeme vývarom, pridáme soľ, bobkový list, kapustu a uvaríme do mäkka. Uvarené mäso a šunku nakrájame na kocky, spolu s olivami vložíme do polievky a krátko povaríme.

obrazok

2. Na záver pridáme kôpor, kapari, petržlenovú vňať, cukor a citrónovú šťavu. Už nevaríme. Podávame ozdobené kyslou smotanou. Výbornou prílohou sú hrianky zapečené so syrom.

obrazok

Sviečkovica Stroganov.

Suroviny pre 4 osoby:

200 g šampiňónov, 800 g sviečkovice, 2 väčšie cibule, 4 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 1 dcl bieleho vína, 100 g kapary, 100 g šunky, 1 malý pretlak, 1 dcl smotany, 1 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, vývar

 

Príprava receptu:

1. Mäso nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Na druhej polovici oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Posypeme múkou, zalejeme vínom a vývarom.

obrazok

2. Pretlak zmiešame s horčicou a nalejeme do omáčky. Spolu dusíme asi 30 minút.

obrazok

3. Dochutíme citrónovou šťavou, vložíme mäso, kapary, prilejeme smotanu a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies